Peniscola met zijn Papa Luna.

Spanje, Peniscola

Peñíscola is een historische stad, de geschiedenis gaat ver terug. Dit zie je meteen wanneer je een bezoek brengt aan de stad. Op de rots naast het centrum staat een burcht uit de 14e eeuw en ook in het oude centrum zie je vele authentieke gebouwen. Naast deze historische bezienswaardigheden is Peñíscola ook een bezoekje waard vanwege de mooie kust en uitgestrekte boulevard. De stad is op een klein stuk na helemaal omgeven door water. Peñíscola is de perfecte combinatie tussen strand en cultuur.

Het kasteel Papa Luna steekt 64 meter boven de zee uit en is gebouwd tussen 1294 en 1307. Op de plaats waar het kasteel nu staat stond ooit een Arabische citadel. Het dankt zijn naam aan de Paus Benedictus XIII (Pedro de Luna) die tussen 1411 en 1423 in dit kasteel in Peñíscola woonde. Hij was een van de weinige pausen die niet in Vaticaanstad zijn zetel had. Buiten de kasteelmuren vind je een bronzen standbeeld van deze Papa Luna. De indrukwekkende kasteelmuren zijn onderverdeeld in drie delen met verschillende architectonische en militaire bouwstijlen. Vanaf het kasteel heb je daarnaast een prachtig uitzicht over het strand, de haven en de oude stad van Peñíscola.

Vandaag maandag is het marktdag en bij de marktplaats staan een paar grote Eucalyptus bomen. Samen met Joke en Mieke gaan we Eucalyptus-bolletjes oprapen. Thuis doen we ze in een bakje en de hele camper ruikt binnen een paar minuutjes heerlijk naar de Eucalyptus.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.