Niet leuk.

Frankrijk, Jarnages


Gisteren hadden we zo'n mooi plekje aan de Creuse en we waren er zo blij mee totdat er een paar auto's aan kwamen scheuren met een beetje vreemd volk in, zal ik maar zeggen. Kinderen, honden, babies en harde muziek. Opgeschoten jeugd met opgeschoren kapsels. ach ja we kennen het allemaal wel. Nu heb ik niets tegen opgeschoten jeugd of wat dan ook als ze zich gewoon gedragen als normale mensen maar dat was in dit geval niet zo. Ze namen meteen de rivier in beslag en het grasveld dat erbij lag. De honden liepen rond te snuffelen. Babies lagen in de maxi-cosi en op een deken op het gras met moeders er naast, allerlei speelgoed kwam te voorschijn voor de kleintjes die het water liepen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wij schrokken ervan. Het overviel ons zo. Een auto waar een grote ladder op lag stond half voor de camper. Wij keken vol verbijstering naar dit tafereel en hoe mooi dit plekje ook was, nu was het niet meer mooi, eerder bedreigend.
We keken elkaar aan en dachten alle twee hetzelfde. Hier blijven we niet!!!!! Zouden ze lang blijven???? Aan de koelboxen te zien hadden we het idee van wel dus we gaan verder naar het meer. Het is nog maar 12 km en zo kwam het dat we tegen 18 uur nog gingen verhuizen van CP.

Zou er nog plaats zijn aan het meer?????

Ja, we hadden geluk. Er was nog een mooi plekje aan het meer en daar zijn we gaan staan en hebben daar de heerlijke kip op gepeuzeld. Het was er heerlijk rustig.
We hebben nog lang buiten kunnen zitten. Er vlogen bij de schemer wel erg veel vleermuizen over onze hoofden, getsie. Dus maar dichter bij de camper gaan zitten.

Vandaag hebben we niet veel gedaan, ik tenminste niet. Het was te warm en ik heb lui in een stoel onder de luifel mijn boek bijna uitgelezen. Zo mooi. Frits heeft een flinke wandeling gemaakt naar het dorp en een rondje rond het meer gelopen.

Volgens de app van de RIVM gaan er steeds meer stukken oranje kleuren in Frankrijk voor ons Nederlanders. We gaan vanaf morgen steeds een stukje noordelijker via de gele gebieden natuurlijk. Onze buren van vandaag, Duitsers, zijn al vanaf 1 juli aan het rondtrekken. Denemarken, Nederland, België en Frankrijk en zelfs de Middellandse zee waar we eigenlijk niet mogen komen. Zij trekken er zich niet zoveel van aan en reizen gewoon door alle gebieden en of die nu rood, oranje of geel zijn, ze houden het niet eens in de gaten en hebben er allemaal geen weet van. In België zijn ze maar even geweest want daar was het te streng vertelden ze maar Denemarken en Nederland daar mag je gewoon alles doen zonder mondkapjes en dat was wel fijn. Tja, zo wordt gedacht over ons Nederland, daar mag alles en dus gaan we daar lekker
heen ............................

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Herkenbaar en belangrijk is vertrekken als het nog licht is om ander plekje te zoeken. Wat in begin van een middag mooi is veranderd dan ineens naar niet prettig meer!

Ina 2020-09-15 19:56:57

Hè, wat vervelend voor jullie. Maar gelukkig kon je om die tijd nog een ander plekje vinden.

EdGerdieopreis 2020-09-15 20:04:57

groot gelijk dat jullie weggingen maar gelukkig snel weer een ander mooi plekje gevonden

devandenbergjesontour 2020-09-15 20:39:03

Slim om je te verplaatsen als het niet pluis voelt,👍.

hansenchris 2020-09-15 22:45:55

Dit soort "tirannie" van de jeugd ook vaker meegemaakt. En wat doe je dan? Verkassen! Fijn dat jullie , ondanks het vrij late vertrek, toch nog een plekje vonden. Onze camper staat in NL, in afwachting van wat onderhoud en montage van een solarsysteem. Nog steeds overwinterplannen, maar zullen de coronatoestand blijven volgen, want: "Hoh, géén risiko!!!!" Prettige en veilige voortzetting danwel thuisreis!!

Fred & Els 2020-09-16 12:37:55

Hallo, wij zijn net terug van een paar dagen aan de Belgische kust, wij wilden naar Duinkerken maar wij kregen code rood, dus maar geen risico genomen,lekker genoten zoals jullie ook doen, maar dan iets langer alles jullie, maar wij zijn content.Veel plezier voor jullie verdere reis.

Annemie 2020-09-16 17:55:47

@ We waren ook wel heel blij dat we nog een plekje kregen aan het meer. @Fred&Els wij hopen ook zo dat we weer weg kunnen gaan in de winter. Wij denken aan Portugal maar we houden het in de gaten. @Annemie, heerlijk toch naar de Belgische kust en al helemaal als het zo vreselijk warm is.

fritsellen 2020-09-16 21:06:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.