Marmot?

Frankrijk, Camping de Peyroche

Wederom een stralende dag, hoewel, pas in de loop van de ochtend trok de hemel helemaal schoon en kwam de zon goed door. We schijnen een abonnement op markten te hebben, vandaag was er een in ons eigen dorp. Vreemd genoeg precies dezelfde kramen als die we gisteren in het dorp verderop hadden. Zouden die kooplui……? Vanmiddag naar Largentière en Balazuc geweest. Beiden prachtige middeleeuwse stadjes. Raar idee dat je door straatjes loopt waar zo’n 1.000 jaar geleden ook al mensen rond wandelden. Balazuc gaat zelfs nog verder terug, naar de steentijd! Dat beweren archeologen tenminste die hier opgravingen hebben gedaan. Later in de middag onze drukke werkzaamheden op de camping maar weer hervat. Ben je net lekker weg, af en toe jezelf bijna wakker snurkend, staat ineens een buurman van een paar caravans verderop naast je met de vraag “Heb u dat nou ook steeds……?” Hè, wat? Nee, dat hebben wij nooit…… Waar heeft die man het over en erger nog, waarom maakt die man mij wakker? Er komt een wat moeizaam gesprek op gang over satellietschotels, kastjes die niet goed werken en kaarten die geactiveerd moeten worden. En passant, of we koffie komen drinken. Nee, natuurlijk niet, ik heb geen verstand van satelliettelevisie en bovendien, je hebt me wakker gemaakt! Mijn voorbarige stelling “Nee, dat hebben wij nooit” bleek gaande het gesprek dus niet zo voorbarig. Onze satelliet televisie werkt namelijk meer dan uitstekend 😉 De man ging voort met een klaagzang over de nieuwe eigenaren van de camping, die het voor elkaar hebben gekregen dat hij, onze eigen buurman, na 25 jaar voortaan naar een andere camping gaat. Z’n vaste plek aan de rivier is ie kwijt. Door onenigheid tussen de campingeigenaar en de gemeente mogen er voortaan geen caravans meer langs het water staan. Te gevaarlijk, volgens de gemeente. Gewoon pesterij, volgens onze buurman. Man, hoe komen we hier vanaf? We wensen hem succes met z’n televisie en kijken elkaar vragend aan. Wat klopte er nou niet aan die man? Plotseling weten we het, een haarstukje. De man moet enorme last hebben gehad van de hitte, vandaar……… Arme man, we proesten het uit.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Whahahahahahhahahahahahahahahaha. Ja online lachen kan ik echt heel hard ;). Whahahahahahahahhahah jij zijn weer lekker op dreef.

Mirjam 2016-10-21 21:17:39

Weer een prachtig verhaal, zie het helemaal voor me!! Fijn dat het weer ook bij jullie goed is, hier schijnt ook de zon

Ruud en Irma 2016-10-21 21:18:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.