Peggy's Cove

Canada, Wayside Camping Park

Vandaag dus naar Peggy’s Cove. Klinkt veelbelovend, maar heb geen idee wat ik me erbij moet voorstellen. Het blijkt een tamelijk pittoresk vissersdorpje aan open zee te zijn, mét een van de bekendste en meest gefotografeerde vuurtoren van heel Canada. Prachtige rit vandaag, helemaal langs de kust, leuke dorpjes en prachtige doorkijkjes naar zee. Vanochtend, te voet dit keer, nog even het historische Sherbrooke Village bekeken. Een kerkje, drugstore, hotel, postoffice en dergelijke, allemaal in de stijl van 150 jaar geleden. Je krijgt er een aardig beeld hoe een dorp er toen uitzag, zo zonder Shopping Malls. Over een paar dagen, als het seizoen écht begint betaal je daar toch mooi $ 9,– per persoon voor. Hadden wij voor niks! En gemeten aan het aantal bordjes CLOSED, kon je ook nog bijna overal naar de WC. De rit voerde verder via Halifax, dus even naar de CAA, de Canadese uitvoering van onze ANWB. En Trix zou Trix niet zijn, als ze daar niet met een heel pak informatie vandaan kwam. En dat ondanks het feit dat je toch echt CAA-lid moet zijn. “Wij zijn toch lid van de Nederlandse zusterorganisatie, nou dan”. Gratis wegenkaarten van alle staten van Canada – handig voor de volgende keer – en campinggidsjes in overvloed. Nog even terug voor een stadskaart van Halifax en we konden weer verder. Het bleek lastig om Peggy’s vuurtoren te kieken zonder breed poserende Japanners, maar de aanhouder wint, zoals je ziet. We staan nu op een camping in Glen Margaret en hebben voor morgen Lunenburg op de planning staan; Lobster eten.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk om het slot van jullie vakantie mee te beleven. Vanaf Toronto de glazen vloer tot waar jullie nu zijn hebben wij al een keer gehad, gelukkig tot de walvissen aan toe! Geweldig hè! Groeten en goede thuisreis gewenst van Susan.

Susan 2016-08-07 19:25:44

Geweldige fonds, die sneeuwschoenen! Die vind je hier niet en in Zwitserland niet, denk ik. Geniet er nog maar lekker van! Groetjes, R&O

Rob en Ottoline 2016-08-07 19:27:56

Hoi Jan en Trix. Geweldig zoals jullie de web-log hebben kunnen bijhouden. Bij ons gaat het toch moeizamer om een campground met verbinding te vinden. Als ik geen verbinding meer met jullie krijg, wensen wij jullie een goede terugvlucht. Ik heb een sms, een mailtje naar Demon en nu een reactie op je web-log gezet. Misschien lukt het toch nog vanavond. Anders groetjes van ons

Wim en Fijtje 2016-08-07 19:33:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.