Heerlijk avondje

Nieuw-Zeeland, Aaron Lodge TOP 10 Holiday Park

Een dag als alle andere, maar schijn bedriegt. Vandaag is de Sint jarig en het heerlijk avondje begint hier zelfs 12 uur eerder dan bij jullie! Maar behalve Sinterklaas is ook buurman Nico jarig. Vanaf deze afgelegen plek op de wereldbol, Nico van harte gefeliciteerd! De pepernoten die Saskia ons heeft meegegeven smaken uitstekend bij de koffie. Goed, vandaag op ons gemakkie van Portobello naar Dunedin (nee, geen dunnedin of djoendin, maar duniééédin, met de klemtoon op de ieeee) gereden, een ritje van 32 km. Daar stond vanmiddag een treinreisje op het programma. Naar het schijnt pas geleden nog in Railaway op TV geweest. In een historische trein van Dunedin naar Pukerangi (Hill of Heaven). Een ritje van 57 km door de Taieri Gorge en weer terug natuurlijk. Dat lijkt weinig, maar je doet er ruim 4 uur over, met onderweg de nodige stops voor het maken van foto’s en er was rekening gehouden met rokers, want er werden zelfs rookstops ingepast. Lucky me…… Een prachtig gerestaureerde treinwagon van 100 jaar oud, maar wel met het comfort van vandaag. Heel goede stoelen en een uitstekend restauratievoertuig met koffie en thee. En dan de Gorge. Absoluut de moeite van het bekijken waard. De Taieri rivier stroomt erdoor heen en de Gorge is vrijwel ongerept. Er staat slechts één huis. Dat is in begin 1900 gebouwd i.v.m. de aanleg van de spoorlijn. Dave, onze gids/conducteur vertelde dat het huis in 19?? voor NZD 80,– was verkocht. Waarschijnlijk is het nu ietsje meer waard. Prachtige uitzichten met altijd de rivier in zicht, heel oude stalen bruggen en met de hand uitgehakte tunnels. Slokje koffie, pepernootje, mmmm lekker, toch nog een beetje Sinterklaas.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hier is nu het heerlijk avondje aangebroken, daarom heb ik gezellig de kaarsjes aangestoken. Onder het genot van thee en pepernoten, had ik iets besloten. Ik zou mijn mail gaan bekijken, en nu zul jij wel begrijpen… Ik kreeg een kaart via hallmark met een opdracht, Weldra, die had ik al volbracht. Gister zegels zitten plakken, om mij daarna warm in te pakken. en mij te verplaatsen naar de brievenbus, je zult begrijpen dat was met dat weer een hele klus. Maar nu is het klaar, vandaar dit gebaar. x van de hulp piet/ kerstvrouw of wat is het ook al weer:P

Mirjam 2016-08-21 15:22:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.