Historic Dockyard

Verenigd Koninkrijk, The Historic Dockyard Chatham

Vandaag de laatste dag om iets te doen en daarvoor staan als eerste Rochester-upon-Medway (we bezichtigen daar de op één na oudste kathedraal van Engeland) en Chatham op het programma. Chatham is een plaatsje aan de kust. Daar is de Historic Dockyard te bezichtigen en dat leek ons wel wat. Voor £ 1,50 mogen we de rest van de dag parkeren op de Riverside Parking, een koopje, dus dat doen we graag. De wandeling naar de Dockyard neemt een klein halfuurtje in beslag, maar een kniesoor….. bovendien wisten we dat toen helemaal nog niet. Het is ongeveer 1,5 mijl langs een blinde muur en vlak langs ons heen razend verkeer, maar dat hebben we er graag voor over, want vindt maar eens zo’n buitenkansje. Bij de yard aangekomen blijkt er een enorm, vrijwel leeg parkeerterrein waar je gratis en onbeperkt kunt parkeren. Je begrijpt dat dit ons enthousiasme over dit onderwerp enigszins temperde 😉
De Dockyard was overigens zeer de moeite waard. Je betaalt £ 17,50 entree per persoon, maar daar mag je een jaar lang verder gratis voor langskomen. Erg handig voor vakantiegangers die eenmalig in de buurt zijn en de Yard met een bezoekje vereren. We hebben een historische oorlogsbodem, een klipper en een onderzeeboot uitgebreid mogen bekijken, met rondleiding en al. Voor een rondleiding door de historische touwslagerij moest een afspraak worden gemaakt, maar was erg leuk. Een dame in kledij uit 1875 voerde een toneelstukje op en vertelde haar verhaal, in plat dialect, alsof ze net van de werkvloer was geplukt. Hoewel er al touwen worden gemaakt sinds 1619, gebeurt dat nu nog steeds. Het is de oudste nog in gebruik zijnde touwslagerij, al moet je je daar niet teveel bij voorstellen. Het blijft toch een museum, hè. Meest recente klant van enig belang was de filmploeg van Pirates of the Caribbean. De lengte van het gebouw bedraagt zo’n 1,5 mijl, wat dan ook de maximaal lengte van het touwtje is. Het verklaart trouwens ook een groot deel van onze eerdere wandeling en die blinde muur. Op de terugweg naar onze auto hebben we bus maar gepakt, want het regende inmiddels en om dat hele eind nou nog een keer…….. Ook nog even langs Halfords geweest om tie-rips te halen. Ben voor de verandering weer eens een wieldop van de caravan verloren. In de loop der jaren is dit de vierde of vijfde keer, geloof ik. We hebben ons bij “The Pound Stretcher” voor de som van £ 9,99 vier nieuwe aangeschaft, maar ik ben nu vast van plan, die niet ook weer kwijt te raken. Goed vastzetten dus en dat is echt nodig, want ook hier is het onderhoud van de wegen , laat ik zeggen, voor verbetering vatbaar. Het zit er bijna op, morgen gaan we naar onze laatste camping op zo’n 10 minuten rijden van de boot die ons vrijdag moet terugbrengen naar Hoek van Holland.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.