Overtreffendste trap

Nieuw-Zeeland, Milford Sound

De titel van dit stukje zegt eigenlijk alles. Mooi, mooier, mooist, allermooist…..en dan? We zijn vandaag naar Milford Sound, ofwel Piopiotahi in goed Maori, geweest. Eigenlijk is het geen sound maar een fjord, maar toen ze daar achter kwamen vond men het niet nodig om de naam te wijzigen. Het zuidwesten van het zuidereiland heet ook “Fiordland”, met een “i” in plaats van een “j”. Onderweg een paar stops gemaakt voor koffie, een wandeling en foto’s. Gaandeweg werd het landschap eigenlijk steeds mooier. Het glooiende landschap werd steeds bergachtiger en de uitzichten steeds imposanter. In het laatste deel tot de kust gaat de weg door de bijna 1,5 km lange Homertunnel. Het uithakken ervan begon in 1920 en duurde, mede als gevolg van aardbevingen en –verschuivingen zo’n 20 jaar. En dan is het ook nog maar een eenbaansweg, met aan weerszijden van de tunnel stoplichten, waar je, als het tegenzit, een kwartier voor staat te wachten. We waren al van plan om een boottocht te maken, maar op aanraden van de campingreceptie hebben we de Nature Tour geboekt, in plaats van de Scenic Tour. Onze tocht was een paar dollar duurder, duurde een half uur langer en dus gingen alle bus toeristen voor de Scenic Tour. Het gevolg was dat wij met een veel te klein groepje aan boord van de Milford Wanderer zaten. Luierende zeehonden op de rotsen, een enkele pinguïn, helaas geen dolfijnen én, heel erg belangrijk, géén Sandflies. We waren er al uitgebreid voor gewaarschuwd, heel kleine geniepige vliegbeestjes die enorm kunnen bijten of steken. In elk land heten ze anders, midgets, mosquito’s, knutten, maar overal zijn het dezelfde #@$*¥% beesten. Geen idee want ze precies doen, maar je hebt er dagen lang plezier van. Op de terugweg toch ook nog maar even gestopt om de lupinen en de brem op de foto te zetten. Ik heb het al eerder genoemd dus nu ook maar eens een foto. Wel een hele mooie natuurlijk . Terug in Te Anau, het was inmiddels ruim na zevenen, gedineerd bij La Toscana. Zoals je begrijpt een typisch Nieuw Zeelands restaurant.


Leuk!!!

We zijn niet altijd in staat om te reageren op jullie comments, maar zoals jullie lol beleven aan onze verslagen, beleven wij lol aan jullie commentaren en kijken er met spanning naar uit!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ja…., wat moet je zeggen van zo’n geweldige reis. Commits welkom, ja, ja,… als ik zeg dat ik gewoon een beetje jaloers ben??!! Je snapt het. Blijf vooral schrijven dan genieten wij mee. groetjes Fijtje

Fijtje 2016-08-21 13:51:56

Heerlijk om te lezen… dat maakt de koude momenten (momenteel 11 graden hier in mijn kamer dus zit met mijn jas en kachel aan op de bank te lezen hahah) een stuk aangenamer. Bij het lezen van jullie warme verhalen vol zon, wijn en mooie vergezichten krijg ik het stiekem ook een beetje warm. Of te wel….. ga zo door want de winter houd hier voorlopig nog lekker aan 😉

Mirjam 2016-08-21 13:52:20

Leuk om jullie verslagen te lezen, vooral omdat wijzelf net geweest zijn op de meeste plekken waar jullie komen. We liggen ca. 1 week op jullie voor. Helaas zit het er voor ons al bijna op. Nog 2 dagen Christchurch, en dan terug naar Nederland waar het 8 graden schijnt te vriezen. In Lake Tekapo was het een paar dagen geleden nog 28 graden! Nog een prettige vakantie verder!

Reinier (Sogeti) 2016-08-21 13:52:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.