Canterbury Cathedral

Verenigd Koninkrijk, Canterbury

We hebben vandaag de hele dag in de stad doorgebracht. Een klein kwartiertje fietsen, het gaat stevig naar beneden en dus zal de terugweg wel een ruim kwartiertje worden. Man, wat een leuke stad. Doet nog het meest denken aan een openluchtmuseum. Het oude centrum is echt oud. Canterbury bestaat al meer dan 1.500 jaar en dat is te zien. Prachtige oude pandjes uit de middeleeuwen en daarvoor. Zeer dominant in de binnenstad is natuurlijk de Canterbury Cathedral. Een bouwwerk waaraan gedurende vele eeuwen is gebouwd, maar waarvan het oudste deel stamt uit het jaar 597. Paus Gregorius de Grote stuurde in dat jaar een monnik, Augustinus, naar Engeland als missionaris en die vestigde zijn zetel (Cathedra) en abdij in Canterbury. Hij werd de eerste aartsbisschop van Engeland.
Het gebouw heeft de jaren moeiteloos overleefd en dat kan niet van al z’n “bewoners” worden gezegd. Zo liet Koning Henry II in 1170 de toenmalige aartsbisschop Thomas Becket in de kathedraal vermoorden. Nog een paar aardige weetjes, de deuren die toegang geven tot het complex zijn zo’n 400 jaar oud. Ze zijn gemaakt van 10 cm dik eikenhout en smeedwerk. Onlangs werden de deuren gedeeltelijk gerestaureerd door de plaatselijke blacksmith, die er 5 maanden werk aan had. De kathedraal heeft 18 eigen steenhouwers in vaste dienst die voortdurend bezig zijn met restauratiewerkzaamheden, vooral aan de buitenkant. Het gebruik en onderhoud van de kathedraal kost zo’n £ 18.500,– per dag, wat helemaal door bezoekers en gulle gevers moet worden opgebracht. Al bij al een plek die al vele eeuwen indruk maakt op pelgrims en toeristen uit de hele wereld.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.