Vergane glorie

Verenigd Koninkrijk, Brighton

W zijn in de auto gestapt richting Brighton. De kustweg naar Brighton geeft af en toe prachtige uitzichten en hier en daar zijn de 70 mtr. hoge krijtrotsen te zien. Onderweg een paar druppels regen gehad en twee keer een klap onweer. De mondaine badplaats Brighton is vooral veel vergane glorie. Aan het begin van de vorige eeuw was het pure chique, grote hotels, dure winkelstraten en natuurlijk de 300 mtr. in zee reikende pier. Wat in Scheveningen niet lukt, lukt hier wel, maar vraag niet hoe. Een bonte verzameling van snoepkraampjes, fish and chips tentjes, kralen, spiegeltjes, een complete kermis met draaimolens en botsauto’s en knetterharde muziek. En, je zou het belangrijkste bijna vergeten, vooral een gigantisch casino met eenarmige bandieten. De boulevard en de stad zelf zijn veel leuker. Een klassieke boulevard die de sfeer van de jaren 20 en 30 uitstraalt en waar zelfs een uit 1880 stammend treintje rijdt. Het eerste elektrische treintje wat in Engeland ging rijden. Het stadscentrum is gezellig druk met smalle straatjes met leuke winkeltjes en pubs. Belangrijk middelpunt van de stad is het gewezen Royal Palace. Een pompeus bouwwerk, waar teveel architecten geprobeerd hebben om er iets van te maken. Het eindresultaat is bijna lachwekkend. Terug op de camping stond er een fish and chips kraam op het parkeerterrein. Drie keer raden wat we gegeten hebben.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Jan en Trix, dat onder al jullie stukjes staat “no comments” wil niet zeggen dat we de blog niet lezen. We vinden het nog steeds leuk om jullie vakantiebelevenissen te volgen hoor. Groetjes uit Amsterdam ook van Ida.

André en Ida 2016-10-18 17:42:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.