Op z'n kop

Nieuw-Zeeland, Cambridge

Vandaag maar eens beginnen met een statement: de kerstman is een uitvinding van het noordelijk halfrond! Alles wat met kerst te maken heeft, buiten donker, kou en sneeuw, binnen warmte, kaarslicht en gezelligheid, klopt hier niet. Jawel, door de luidsprekers van de supermarkt klinkt kerstmuziek, hele afdelingen zijn ingericht met slingers, ballen en verlichting, maar het klopt gewoonweg niet. Je loopt er in korte broek op je teenslippertjes rond, met het zweet op je rug. Op TV, ja die hebben we ook aan boord en vandaag doet ie het ook nog, zie je al niet anders. “Buy your new X-mas barbecue at.……”. Nee, ik blijf erbij, het klopt niet. Zoals overigens een hele boel andere zaken hier niet kloppen. Wat dacht je van de satellietschotels die naast menig caravan staan. Allemaal op het noorden gericht, waar ze bij ons naar het zuiden moeten staan. Maar dat blijkt nog maar het begin. Gisteravond was het prachtig helder, volop sterren te zien. Het maantje in het noorden (!), de steelpan van de Grote Beer op z’n kop; pas op, hij loopt leeg! Zelfs Orion was prachtig te zien, met het zwaard fier omhoog gestoken. Nou ja, weer eens wat anders, zullen we maar denken.
Vandaag trouwens weinig bijzonders. We zijn zuidwaarts Auckland inmiddels weer voorbij en staan nu op een ever so chique camping in all british Cambridge. Op het terrein van de plaatselijke bowlingclub. En dan niet bowling zoals bij ons maar bowling-bowling. Lekker buiten net als cricket, één veldje verderop, en tennis, nog een veldje verder. Onderweg op een vrijwel geheel verlaten weg nog even staande gehouden door oom agent. Stonden, lekker in de volle zon op het zinderende asfalt domweg alle auto’s aan te houden. Hadden zeker niets beters te doen. Waar we naar toe gingen? Nou, we zijn onderweg naar Whakarewarewa, net voorbij Ngongotaha. En of we dat ook maar even wilden uitspreken. “Come on, make us laugh”, en gelachen hebben ze. Zij ook weer hun lolletje, dachten we tegelijk. “Just follow the roadsigns and you’ll get there, drive save”, “Thanks officer, we will”.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik heb geen beeld bij kerst in de zon, lijkt me bijzonder om mee te maken. Kerstballen en korte broeken? Een slee zonder sneeuw? Rudolf bakkend op het strand? De kerstman zonder baard omdat dat te warm is? Elfjes nippend aan een tropische cocktail? Een dennenboom zonder naalden? Kaarsjes onder de brandende zon? Goed, volgens mij is mijn punt duidelijk. Vreemde gewaarwording. Ik lees vooral dat jullie plezier hebben en genieten van een heerlijke vakantie. Wel valt het mij op dat jullie pad vaak kruist met die van de politie. Jullie lijken wel een magneet. Groetjes van de familie hier.

Joost 2016-08-13 16:38:28

Hallo Trix en Jan, Zo te zien hebben jullie het erg leuk! Geniet er van! Groetjes uit NL, Marijn

Marijn 2016-08-13 16:38:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.