Lake Vyrnwy

Verenigd Koninkrijk, Lake Vyrnwy



Het is vandaag Donderdag en “donderen” doet het. De wind loeit om de caravan en de luifel doet de caravan schudden. Momenten van zon wisselen af met korte, hevige stortbuien. Echt een dag om niets te doen. Rustig aan ontbijten, koffie en rond 12:00 uur onder de douche. Tussen 11:00 en 12:00 uur wordt het gebouw schoon gemaakt, dus eerder lukte écht niet. Vanmiddag toch maar een ritje gemaakt, naar Bala. Even wat te eten halen voor vanavond en op zoek naar 12 volt lampjes voor de caravan. Je hebt hier nog van die echte ouderwetse Winkel van Sinkel-achtige winkels. Bij de eerste was het direct raak.

Een winkel volgepakt met allerhande zaken, zo vol dat je amper een stap kon verzetten. Schappen tot aan het plafond, eindeloze stellingen met losse rommeltjes, bakjes, laadjes en vakjes. De man van de winkel bekeek ons kapotte lampje en haalde een nieuw exemplaar, zonder te zoeken en met een grijns voor oor tot oor, in één keer uit een bakje.

Over veel te smalle weggetjes naar Lake Vymwy gereden. Pas als de weg eigenlijk al te smal is voor één auto staat er een bordje dat het niet verstandig is om er met een caravan te rijden. “Niet verstandig” ? Het is gewoon een absolute onmogelijkheid, de hele weg is niet breder dan 1,80 mtr ! Onderweg nog even vogeltjes gevoerd en bij de touristinformation annex restaurant, gevestigd in “The Old Barn” aan de oevers van het meer, een kopje thee gehaald met lekkere huisgemaakte cake. In een helse hagelbui gaf de auto plotseling nog niet eerder gehoorde piepjes. Het bleek een waarschuwing voor mogelijke gladheid te zijn. De buitentemperatuur bedroeg de werkelijk zomerse waarde van 4° C. Inmiddels terug op de camping, kachel aan en met een boekje in een hoekje. Wat wil een mens nog meer?


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nou jongens, hier is het niet veel beter hoor. Gistermiddag een flinke hagelbui bij 6 graden. Nog één avond werken en dan hebben ook wij vakantie. Bibberen op de Veluwe, wordt gezellig. En blijf vooral schrijven Jan: blijft leuk jullie te volgen. Groetjes ook van Ida en geniet ervan.

André en Ida 2016-10-16 20:58:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.