We zijn d’r…………

Canada, Days Inn Vancouver Downtown

Zoals gezegd, we zijn d’r. En dat is maar goed ook, want het was weer een hele zit. Zo’n uurtje of elf vliegen – een tussenstop in Calgary – gaat je niet in je koude kleren zitten. Op Schiphol met Nico en Ami nog even koffie gedronken bij Starbucks, om alvast in de stemming te komen. Of Nico mijn zoon was?? We leken toch echt zo veel op elkaar…… nou ja zeg ! Vanaf de airport een taxi naar ons hotel genomen, downtown Vancouver. Een mooie hotelkamer van zo’n 5 vierkante meter met een fantastisch uitzicht op………een betonnen muur, ongeveer een meter van ons raam! We begrijpen nu waarom de gordijnen dicht waren toen we hier binnen stapten. Nouja, we zijn hier toch alleen maar om te slapen De hele middag, voor ons dus eigenlijk midden in de nacht, door het centrum gezwalkt. Leuk oud centrum met veel terrasjes en een drukke haven. Drie cruise schepen zien vertrekken en heel veel watervliegtuigjes die gewoon overal tussen door zeilen. Een drukte van belang, zeg maar. Ons diner hebben we bij subway opgehaald, een pittig broodje leek ons wel een aardig overgang tussen lunch, diner en ontbijt. Prachtig weer overigens en ook de vooruitzichten voor de komende twee weken zijn meer dan uitstekend. Onze taxichauffeur vertelde al 27 jaar in Vancouver te wonen, maar nog nooit zo’n mooie zomer te hebben meegemaakt. Vanaf begin april heeft het hier zegge en schrijven vier uurtjes geregend en dat was ook nog op één dag. Hoe weinig mensen hier van Nederland weten, bleek wel weer bij dezelfde taxichauffeur. Hij wilde weten of die gek die 77 jongelui had vermoord op een eiland, nou eindelijk al eens was veroordeeld tot de doodstraf. Eén en al verbazing toen wij hem vertelden dat dat in Noorwegen was en dat we in Europa nergens meer de doodstraf kennen. Hoofdschuddend reed de man verder. Het is inmiddels kwart voor vijf in de ochtend Nederlandse tijd en hier dus kwart voor acht in de avond. Eigenlijk moeten we nog een paar uurtjes wakker blijven, maar de oogjes beginnen langzaam dicht te vallen. Ga dus stoppen en we spreken elkaar morgen weezzzzzzzzzzzzzz.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jullie hebben die zit van de heenreis dus weer achter de rug. En nog lekker weer daar ook. Dat is al een goed begin van jullie vakantie. Veel plezier verder. groetjes, Renee

Renee 2016-10-14 15:12:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.