Van Scotch Creek naar Lillooet

Canada, Fraser Cove Campground Ltd

Ofwel van een totaal lege camping naar iets wat je nauwelijks een camping kunt noemen. Maar wel mooi aan de Fraser river en een geweldig uitzicht. Vanochtend, na gelukkig wel een keer goed te hebben geslapen, op pad naar de Adams River. Deze rivier staat bekend om z’n uitbundige “Salmon Run”. Op het hoogtepunt van de run kleurt de hele rivier rood van de zalm en dat moet een heel bijzonder gezicht zijn. Maar……. de run schijnt dit jaar wat verlaat te zijn door de weinige regenval van de afgelopen zomer en het hierdoor lage waterpeil in de rivieren. En inderdaad, geen zalm gezien, maar het feest kan volgens kenners elk moment losbarsten. Weet niet of we daarop gaan wachten, want het kan ook nog best een week duren en zoveel tijd hebben we niet meer. Onderweg in de Hiuihill Creek, een andere plek bij uitstek voor het spotten van zalm, ook geen vis te zien. Dan maar tijd voor koffie en een wandeling over een Historic Trail door het bos. En bij gebrek aan vis, maar een foto van de kampwinkel. Via Kamloops verder richting Lillooet, waar we nu op Fraser Grove Campground staan. Een prachtige rit door de Fraser Canyon met fraaie vergezichten onder “woeste” wolken luchten. De 255 PK’s van onze Ford E450 Super Duty, 5,4 liter V8 (jahoor!), hebben vandaag goed hun best moeten doen. De rit ging stevig “bergie op, bergie af”. Gelukkig was dat aan het verbruik van het apparaat niet echt te merken, dat blijft onverstoorbaar 1:4. Komend weekend is het hier Thanksgiving en er wordt veel drukte verwacht, een soort afsluiting van het kampeer seizoen. We zullen dus op tijd een plekje op een camping moeten vinden. De bedoeling is dat we morgen richting Vancouver gaan om op donderdag de oversteek naar Vancouver Island te maken. Daar zullen we dan onze laatste vakantieweek gaan rondhangen. Overigens hoorden we van een mevrouw bij een tankstation dat het in Prince George, zo’n 450 km ten noorden van hier, vandaag voor het eerst gesneeuwd had. Het echt mooie nazomer weer lijkt nu dus inderdaad wel zo’n beetje op. Hoewel we vandaag best redelijk wat zon hebben gehad, kwam de thermometer niet boven de 11°C uit en er stond een smerig koude, harde wind. Die kou vond Trix helemaal niet erg, want ze is nog niet van de jeuk af. En zo hep elk nadeel toch ook weer z’n voordeel. Of was het nou andersom? Op de laatste foto is het bijzondere effect van een felle, maar erg plaatselijke opklaring mooi te zien.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hopelijk is de jeuk nu wel wat minder want als het ‘s nachts zo koud wordt, lijkt het me toch wel lekker om onder de dekens te blijven. Maar hier is het weer knudde, dus geniet lekker verder, misschien dat je toch de zalmen nog treft.

Fijtje 2016-10-15 15:00:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.