Mont Ventoux

Frankrijk, Camping les Verguettes****

Rond koffietijd arriveren Bert en Carla, een neef en nicht van Rob. Zitten hier 20 km verderop in een huisje. Rob en Trix halen ‘s morgens vers stokbrood bij de Boulanger. Speciaal voor de gelegenheid iets lekkers meegenomen voor bij de koffie. Gelukkig hadden Bert en Carla hetzelfde idee, dus voorlopig zitten we goed. Er kan geen koffie meer op tafel komen zonder “puntje”. Heel vervelend allemaal, maar je past je aan.
Onze camping ligt zo ongeveer aan de voet van de Mont Ventoux, een berg van de buitencategorie en bijzonder geliefd bij fietsfanaten. We zijn 's middags met de auto de berg opgegaan. Naarmate we hoger kwamen werd de mist dikker en daalde de temperatuur. Uiteindelijk bleek het op de top nog maar 4 graden. Het aantal fietsers bleef echter onverminderd hoog. Ook op een doordeweekse dinsdagmiddag was het een drukte van belang. Op elk parkeerplaatsje op de route stond wel een auto en een wachtend persoon die duidelijk klaar stond om een geselecteerde fietser aan te moedigen. Op de top was het een drukte van belang, gezang, gegil, ploffende champagne kurken en het geronk van vers opgepoetste Harley’s. De wijnvoorraad was bijna op dus meldden we ons bij de receptie en "daar-zijn-ze-dan" schonk ons een lekker glaasje wit in. “Niet slecht, doe ons deze maar” riepen we in koor, maar dat bleek niet mogelijk. “Nee, dit is andere wijn en die verkopen we helemaal niet” kwam er in gebrekkig engels uit "daar-zijn-ze-dan". Zucht…..hoe? wat? nee, laat maar….. We hebben onze wijn gekocht in de Cave een klein stukje verderop, erg lekker, dus meteen maar ruim ingeslagen. Een jerrycan van 10 liter 😉
De middag eindigde met een diner uit de hout gestookte oven van de met een bestelbus op de camping aanwezige pizza bakker. Voor Hemelvaartsdag hebben we een uitnodiging van Bert en Carla om te komen borrelen en eten. Gezellig, we kijken ernaar uit. Tegen donker nog even een rondje dorp gedaan, het is lekker afgekoeld.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.