Naar huis

Zweden, Stockholm County

Deze ochtend liep ik door de nog rustige straatjes van de oude stad. Om 10 uur ging het Prix Nobel museum open waar ook te zien was hoe het er aan toe ging bij het banket tijdens de uitreikingsdag. Honderden mensen worden dan uitgenodigd. Ook thuis vieren Zweden het, chique gekleed en chique eten. Zelfs op scholen wordt dit gedaan!

Lopend naar de kathedraal kwam ik uit bij het paleis waar 15 minuten later wisseling van de wacht zou zijn. Het was lekker, zonnig weer; 24 graden met een briesje.

Daarna bezocht ik de kathedraal. Deze kerk stamde oorspronkelijk uit de 13de eeuw.

Ik was al om half 4 op Arlanda airport. Beter te vroeg dan haasten! Op het bord stonden alleen de nummers van de incheckbalies en de gate, maar niet welke terminal. Dus zat ik te wachten bij de verkeerde terminal. De incheckbalies 1, 2 en 3 bleven maar dicht, toen ben ik maar eens gaan vragen. "Met welke maatschappij vlieg je?" "Eurowings zit hier niet, dan moet je naar terminal 5". Ik zat bij 2, helemaal aan het uiteinde (1 was er niet). Toen moest ik een heel eind lopen! Bij terminal 5 was het enorm druk, maar ik stond (zag ik later) in de priority rij en die ging sneller. Ik was de laatste in die rij, niemand kwam na mij terwijl die andere rijen heel druk waren. Misschien hadden ze dat bordje er na mij gezet? Daarna moest ik met mijn rugzak naar een aparte bagage inname, gelukkig vlakbij. Bij de security vroeg een meisje naar welke gate ik moest. "Dan moet je naar terminal 4." Ik vertrouwde het niet; de rugzak bij terminal 5 en ik naar terminal 4 terug. Daar nog nagevraagd maar dat was goed. Gelukkig zag ik twee jongens voor me die ook bij terminal 5 voor me stonden. Die stonden er heel relaxt bij.Toen had ik er vertrouwen in. Ik heb het toch nog ruimschoots gehaald! Met enige vertraging kwam het vliegtuig om ongeveer 22.30 uur in Düsseldorf aan waar Frits en Maarten me opwachtten. Helaas duurde het bijna een uur voordat ik mijn rugzak had; alle bagagebanden stonden een tijd stil vanwege personeelstekort. Ik was om ongeveer 1 uur thuis bij een hele blije Puck!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Dorothee, Is dit je laatste verslag? Althans van deze reis? Het is altijd iets om dankbaar over te zijn dat de reis is verlopen zonder echt vervelende dingen; ik denk aan ziekte, blessures of diefstal van je spullen. Ik heb genoten van je uitvoerige en leuk geschreven verslagen, dank je wel. Nogmaals, ik heb er respect voor dat je dit allemaal in je eentje hebt gedaan, maar daar zul je zelf ook een goed gevoel bij hebben. Al was het natuurlijk heel erg jammer dat je deze reis niet samen met Els hebt kunnen maken. Goede thuis reis naar Roermond; het is hier warmer dan in Stockholm, zoals je wel zult merken! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2022-08-03 19:48:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.