De ostello achter kippengaas

Italië, Campagnano di Roma

We konden met de vrouw meerijden deze ochtend; ze brengt elke ochtend om kwart voor 7 haar dochter naar de bushalte in Sutri. Omdat we eerst moesten ontbijten had ik de wekker om kwart voor 6 gezet, zo konden we alles rustig doen. Bij het ontbijt zat granaatappel en kaki, beiden had ik nog nooit gehad. In de granaatappel zaten rode vruchtjes, die smaakten bitter, ik vond het niet lekker. De kaki, een oranje vrucht die een beetje de vorm van een tomaat had, was lekker zoet.

We waren om 5 voor 7 al in Sutri. Aan het begin van de route kwamen we langs restanten van Etruskische graven. Daarna liepen we weer langs vele hazelnootboomplantages en ook olijfbomen. Onderweg kwamen we weer pelgrims tegen; o.a. de Zwitser, dit keer met zijn vrouw die het laatste stuk vanaf Viterbo met hem mee zou lopen en de Nederlander uit Haaren met zijn Amerikaans clubje.

We verheugden ons op de watervallen en een natuurgebied die in Sloways vermeld werden maar het stelde niet zo heel veel voor in vergelijking met het natuurgebied waar we de dag ervoor in liepen. We werden ook nog een hele tijd getrakteerd op de herrie van een of ander autoracecircuit.

Het laatste stukje naar Campagnano di Roma was steil omhoog. Het ostello bevond zich bijna op het uiteinde van de oude stad. We hadden bijna 25 kilometer gelopen. De poort van het ostello is van kippengaas, alsof je een kippenschuur betrad (de kippen scharrelden nu naast het huisje).Binnen was een kleine ruimte om te koken, tafel met 3 stoelen en een (bed)bank. Verder een klein vertrek met 2 stapelbedden en een badkamer. Je kon er ook buiten zitten. Toen ik er buiten zat, vloog er een vliegtuig vanuit het noordwesten dat waarschijnlijk in Rome ging landen. Ongeveer 20 minuten later appte Maarten dat hij in Rome was geland.

We wilden koken, maar toen kwamen er nog twee Italianen, toen vonden we het toch handiger om uit te gaan eten. We aten gegrilde groente en pasta.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hoi Dorothee en Els, Het ontvangstcomité, in de vorm van Maarten, staat al klaar in Rome, nu jullie nog!!! Maar dat zal geen enkel probleem zijn, toch? Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-10-07 19:46:40

Het einde komt nu echt in zicht, gaaf! Nog even flink genieten!

Suzanne 2017-10-07 20:56:34

Hoe noemen ze dat ook alweer, van dat vliegtuig en dat appje? Karma? Groetjes, Danielle

Danielle 2017-10-07 22:19:07

Hallo Dorothee, Voor morgen heel veel succes, het einddoel is in zicht. Geniet morgen van jullie aankomst in Rome en van jullie laatste wandeling tot daar. Succes!!! Gr. Marga

Marga 2017-10-07 23:04:33

Al gefeliciteerd! Rome in zicht, Maarten in Rome, eindelijk zien jullie elkaar weer! Heel knap van jullie wat een doorzetting! En het laatste stuk steeds Hazelnootpasta eten? Geniet van het laatste stukje en dan hebben jullie het gehaald! Groetjes Elleke 💐💐

Elleke 2017-10-08 00:22:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.