Help, een slang!

Italië, Châtillon

Het ontbijt in het hotel was prima; het was een ontbijtbuffet, alleen de koffie vond ik niet lekker. We moesten samen 40 euro betalen, dat was goedkoop inclusief dit ontbijt en het zwembad.

Deze dag moesten we klimmen en dalen, in het begin over asfalt, later ook over leuke paadjes door wijngaarden. We hadden vaak mooi uitzicht.
Op een gegeven moment zag Els een slang tegen een rotsachtig muurtje, hij stak er gedeeltelijk uit, ik weet niet hoe lang hij was maar ik vond het wel eng. We wandelden toen net over een paadje dat een beetje overwoekerd was. Ik was daarna wel even bang dat een slang mij vanuit de struiken aan zou vallen! Els stelde me gerust door te vertellen dat ze alleen aanvallen als je erop gaat staan, dus goed uitkijken!

Tussen de middag gingen we in Chambave in een barretje wat drinken, er kwam een vrouw met rugzak en nog een paar mannen met rugzak. De vrouw bleek Nederlandse te zijn, ze woonde al 40 jaar hier en gaf Engelse les. Ze had vroeger een Italiaan ontmoet en zo was ze dus hier terechtgekomen. Haar kinderen spreken nog wel Nederlands maar haar kleinkinderen niet. Ze liep deze dag een stukje Via Francigena en ging 's avonds weer naar huis.

Onderweg zagen we kerkjes met beschilderde voorgevels. Ook zagen we hele oude huisjes, zelfs een gehucht dat niet meer bewoond was, heel apart. Ook kwamen we wat meer woest blaffende honden tegen.

Toen we in Châtillon waren, liepen ons twee Duitsers voorbij met rugzakken. We hadden hen gezien in het barretje. Waarschijnlijk liepen zij ook de Via Francigena.
Om 3 uur waren we bij hotel Dufour, een oude vrouw wees ons de kamer. Moeizaam liep ze alle trappen naar de derde verdieping, er was geen lift. We moesten wederom 40 euro betalen voor de kamer; dit keer zonder ontbijt en zonder zwembad, wel met een groot balkon.

Châtillon heeft een leuk oud centrum met huizen uit de 16de en 17de eeuw. De Heilige Petruskerk werd in de 12de eeuw gebouwd op ruïnes van een oude tempel gewijd aan Augustus.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hoi Dorothee en Els, Je maakt van alles mee: zitten in de bergen waar jullie doorheen trekken echt giftige slangen ? Chatillon klinkt trouwens meer Frans dan Italiaans?? Veel succes bij de volgende etappe! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-08-21 19:33:08

Hoi Dorothee en Els, Je maakt van alles mee: zitten in de bergen waar jullie doorheen trekken echt giftige slangen ? Chatillon klinkt trouwens meer Frans dan Italiaans?? Veel succes bij de volgende etappe! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-08-21 19:33:09

Haha, een 🐍! Wat Een held ben je toch doro 😉!!! Gelukkig heb je Els bij je! Maar wel respect voor jullie wandelavonturen, klinkt heerlijk allemaal. Erg leuk om te lezen als afsluiter van een dag of om er 's ochtends heel vroeg meteen me te beginnen. Wandel ze nog! Groetjes, Danielle

Danielle 2017-08-21 21:37:29

Ha Tom, Leuk jouw reacties elke dag! Groetjes Els

els.op.pad 2017-08-21 22:30:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.