Van de warmte in de kou

Italië, Berceto, ostello della Cisa

Behalve wij waren er twee Franse dames en een Fransman en een Canadees stel in het ostello. We zagen ze pas deze morgen.We wilden eerst in de keuken ons eigen brood en kaas met cappuccino gaan eten, maar er stonden allerlei tafeltjes met eten, voornamelijk zoete dingen zoals cakejes. De Franse dames zaten aan een tafeltje, de Canadezen vertrokken al. In de koelkast stonden yoghurtjes en er was fruit, kortom, van alles. We hadden niet begrepen dat deze ostello inclusief ontbijt was. Voor 16 euro per persoon hadden we dus overnachting met ontbijt.

Toen we vertrokken was het mistig, jammer, we hadden geen uitzichten. Ik had van alles aangetrokken want ik dacht dat het koud was, maar dat viel mee, vooral toen we moesten klimmen, dus toen kon ik alweer drie lagen uitdoen. De mist trok wat op en af en toe hadden we zon, maar de warme temperaturen van eerder kregen we niet, mijn telefoon gaf 17 graden aan, wel een prima temperatuur om te klimmen.

Na ongeveer 10 kilometer kwamen we in Berceto; een klein, gezellig plaatsje met een dom, enkele winkeltjes en terrasjes. Het was echter te fris om buiten cappuccino te drinken. We hadden daarna wat inkopen gedaan voor de volgende dag (want dan zouden er geen winkels zijn onderweg) en vervolgens de Duomo San Moderanno bezichtigd. Deze Dom was in de 9de eeuw gesticht als kloosterkerk door bisschop Moderano uit Rennes, die op weg was naar Rome.

De route vond ik mooi, wel hier en daar stenige paden waar het wat lastig lopen was. We kwamen om 2 uur bij het ostello aan, na 15,5 km volgens mijn gps. In totaal hadden we ongeveer 750 meter geklommen, we waren goed in vorm.

Bij het ostello was verder niets, geen winkels, restaurant en barretjes, maar bij het ostello konden we eten en er was een bar bij. We kregen kamer 4 toegewezen; er was plaats voor 7 personen, er was nog niemand dus we konden ons bed uitzoeken! We kregen ook badkamer 4 toegewezen!

We wilden buiten zitten, de zon ging weg en het werd koud. Binnen in het café stond de houtkachel aan, wat een verschil; de dag ervoor liepen we nog in de warmte, deze middag zaten we met het fleecevest aan! Het begon ook nog flink te regenen. Wij zaten droog, warm en zonder bereik.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een grillig weer! Mooie foto's!

Elleke 2017-09-10 10:29:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.