Romeinse wegen

Italië, Viterbo

Het was mooi weer deze dag, de zon liet zich weer goed zien. 's Ochtends was het wel nogal heiïg, we hadden mooi uitzicht op het meer vanuit de top van Montefiascone maar we konden geen mooie foto's maken.

We stonden deze ochtend om kwart voor 8 buiten, het was helemaal niet fris zo vroeg. Eerst naar een bar voor de cappuccino en de croissant, daarna verder naar de terme di Bagnaccio. In het begin dalen, klimmen en dalen, daarna liepen we op vrijwel gelijke hoogte. Onderweg zagen we een lang gedeelte met authentieke Romeinse wegen. Bij een gedeelte lagen er huizen langs. Vreemd idee om over een weg te lopen die er al 2000 jaar ligt!

We kwamen langs terme di Bagnaccio; 5 baden waren er, één koude en de rest warm tot heel warm. De entree bedroeg 5 euro per persoon. Wij mochten er in voor 5 euro dankzij Els; ze zei dat er toch ook een gratis bad was daar ergens? "Nee, 7 kilometer verder, maar jullie mogen voor 5 euro naar binnen", zei de jongen achter de kassa. We hebben daar heerlijk anderhalf uur gepauzeerd, lekker gebadderd en geluncht. Toen naderden donkere wolken en gingen we toch maar verder. We hoefden nog maar ongeveer 7 kilometer. Nog steeds konden we achter ons Montefiascone op een berg zien liggen. We liepen steeds over stille paden, toen kwamen we in Viterbo na 19,5 kilometer, waar we van de stilte ineens in de drukte kwamen.

In Viterbo hadden we een mooi appartement met keuken. We bekeken in Viterbo de oude wijk met de huizen van tufsteen. Na de boodschappen dronken we in een bar een lekkere Sangiovese wijn van 5 euro per stuk, erg duur, we kregen er hapjes bij, maar toch duur.
We kookten weer eens heerlijke pastacourgette met salade.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hallo Els Dorothee, Wat een mooie verslagen schrijven jullie en wat hebben jullie veel mogen ondekken en kunnen zien! Het schiet nu wel snel op Rome nadert!!! Jullie zo lang voorbereide Pelgrim droom is bijna werkelijkheId. Zo ontzettend knap en moedig van jullie! Op afstand mogen wij mee kijken. Nog veel succes voor jullie en lieve groetjes uit het Roermondse.

Marga 2017-10-03 16:37:41

Mooie tocht, eten en drinken ook goed voor elkaar. Veel plezier

broer bert 2017-10-03 17:11:00

Hoi Dorothee, Op deze dag weer eerste repetitie gehad met Helicon. We hopen dat je straks ook weer zin hebt om terug te komen. Geniet nog van jullie prachtige reis. Groetjes Elly

Elly 2017-10-03 18:46:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.