Een vrije dag

Zwitserland, Territet

Gisteravond toch nog laat gaan slapen ondanks dat we moe waren. We lagen op een kamer met 3 stapelbedden maar er kwam verder niemand, net als in de jeugdherberg in Lausanne. Af en toe denderde er een trein met veel lawaai voorbij, het leek wel of ik thuis in bed lag! Vannacht toch maar het raam dicht gemaakt.

Vanmorgen rustig ontbeten en gewacht op Patricia, een kennis uit de Franse Alpen die ik wel 30 jaar niet meer gezien had! We zijn met haar met een toeristentreintje (waar behalve wij niemand in zat) naar de oude stad gegaan die op ongeveer 650 meter hoogte lag. Het was mooi weer en behalve mooie uitzichten en 2 kerkjes was er daarboven niet veel te beleven. Misschien waren er daarom zo weinig toeristen.

Na een koffie op een terras zijn we weer met het treintje naar beneden gegaan. Dit keer zaten er nog 2 mensen in. Het kaartje van Patricia was nog een half uur geldig ipv de hele dag, gelukkig waren we dus op tijd anders had ze weer moeten betalen (alhoewel er helemaal niet gecontroleerd werd).

Beneden langs het Meer naar Montreux gewandeld en daar ergens een "plat du jour" gegeten met een glaasje rode wijn.
Patricia stond erop om de hele rekening te betalen! We hebben tegengesputterd, Els meer dan ik maar uiteindelijk heeft ze toch alles betaald omdat ze me ruim 30 jaar niet meer gezien had.
Leuk om haar weer eens gezien te hebben; ze heeft 4 zonen, 1 kleinkind. Ze woont in de Franse Alpen in een kleine boerderij met veel grond, eigen groente en dieren. In het dorpje, Mègevette, op 800m hoogte, zijn geen winkels. Met de wintersport gaat het de laatste tijd niet meer zo goed; er valt niet genoeg sneeuw of de sneeuw is niet goed.

Na het eten zijn we naar het Casino gelopen. Daarbinnen was een gratis tentoonstelling van Queen; ze hebben daar muziek opgenomen. Toen we binnenkwamen, moesten we wel onze ID laten zien, die werden gescand.

Patricia nam tegen 5 uur weer afscheid van ons om weer anderhalf uur naar huis te rijden. Els en ik hebben brood en kaas gekocht voor het avondeten en toen we op onze kamer kwamen, waren er 3 andere vrouwen. Één van de vrouwen was een Australische die we in Lausanne ook al gezien hadden in de jeugdherberg. Ze verblijft 3 maanden in Europa.
Het werd nog erg druk in de jeugdherberg, onze kamer was inmiddels ook vol.

's Avonds nog beneden gezeten met onze eigen gekochte Côte du Rhône en pindat bijgewerkt.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoi Dorithee, Wat leuk om je vrindin na 30 jaar terug te zien! Ondanks de regen was jullie dag goed!!! Succes en verder veel plezier voor morgen. Gr. Marga

Marga 2017-08-09 22:14:07

Wat leuk om je verslag te lezen! En super dat je Patricia weer eens live gezien hebt! Ben heel benieuwd naar het vervolg. Ik vind jullie echt twee stoere meiden! Liefs voor jullie allebei! Anne-Marie

anne-maries.reizen 2017-08-10 04:33:22

Ha Dorothee en Els, Wat relaxed dat jullie dit soort leuke dingen inlassen! Heel bijzonder om bij te praten met een vriendin die je zolang niet hebt gezien!! Ben benieuwd naar jullie avonturen vandaag donderdag! Succes! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-08-10 08:56:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.