Een vrije dag

China, Zhuji

Er is een wijziging in het programma; we blijven 2 nachten hier, dus vanmorgen rustig aan, vandaag een vrije dag. Geen brood bij het ontbijt, voornamelijk warm eten. Er waren een soort ronde cakejes, daar heb ik er 2 van genomen, een gekookt ei en meloen en koffie.

Met een aantal ben ik de stad in geweest, in de buurt van het hotel. Het was weer ongeveer 36 graden. Af en toe stonk het in de straten! Ik denk van afvalcontainers. Weer zag ik hier en daar een grote ketel op het vuur buiten, of iemand die iets stond te bakken. Het was interessant om door een smal straatje te lopen waar mensen hun koopwaren stonden te verkopen. Ze vonden ons ook heel interessant, Het leek wel of
ze nooit westerlingen gezien hadden!

's Middags zijn we met ongeveer 12 man naar een mooie tempel geweest; de Xishi tempel. Deze tempel was gebouwd om de mooiste vrouw van het oude China te herdenken. De tempel is meer dan 1000 jaar oud en meerdere malen gerestaureerd.
Boven had je een mooi uitzicht over de stad, in de verte zag je hoge flats en vlakbij zag je de rivier met bruggen. Aan de overkant van de rivier ligt ook een tempel op een heuvel, daar zijn we niet naar toe geweest. Deze tijd van het jaar is te heet om veel te lopen buiten.

Terug in het hotel heb ik in de lobby verse kruidenthee gedronken, het glas werd steeds bijgevuld met heet water als ik het bijna op had. Na het avondeten zijn we overigens ook weer in de lobby gaan zitten. We wilden wijn drinken maar dat hadden ze niet (stond wel op de kaart vreemd genoeg). Toen hebben 3 man een aantal flessen rode wijn gekocht. Die was behoorlijk op kamertemperatuur!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

En het wijnglas werd ook steeds bijgevuld? Geniet ervan.

els.op.pad 2016-07-24 22:44:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.