Als toerist in Lausanne

Zwitserland, Lausanne

Vanmorgen heb ik eerst op het station, vlakbij The Guesthouse & Backpacker, mijn kaartje voor de terugreis gekocht. Het was er erg rustig op de vroege zondagmorgen, dus dat ging snel.

Bij de dure overnachting zat een kaartje voor het openbaar vervoer inbegrepen, dus ben ik met Hans met de metro naar het centrum gegaan naar de kathedraal Notre Dame. Hij is heel mooi, zowel van binnen als van buiten. Vreemd genoeg kon je er geen kaarsje opsteken. Ik had dat wel mooi gevonden om dat te doen vanwege de goede afloop.
Het roosvenster is heel mooi en de vele gotische bogen. Santiagogangers worden uitgenodigd om in een hoekje tot rust te komen. Er staat een dikke kaars bij een Jacobusbeeld met 6 grote schelpen. Verder liggen daar 3 mappen met het vervolg van die route ter inzage, en natuurlijk de stempel.
We hebben nog een korte wandeling door het oude centrum gemaakt, het was er erg rustig, eigenlijk was er niet veel te beleven, er was wel een heel groot museum waarin allerlei verschillende musea ondergebracht waren. We zijn er niet naartoe gegaan. Je ziet veel grote chique panden, maar ook oude, kleine winkeltjes. Het is een combinatie van oud en nieuw.
Stokbroodje gekocht, 2 kaarten gestuurd naar mensen bij wie ik overnacht heb en koffie gedronken.

's Middags ben ik nog voor 5 francs de toren op geklommen, boven had je ondanks de bewolking een mooi uitzicht over Lausanne en het Meer van Genève.
Daarna ben ik met de metro naar het Meer van Genève gegaan; wat was dat toeristisch! Ik heb een stuk langs dat meer gelopen maar het begon te regenen. Eigenlijk vond ik het daar ook niet leuk. In een winkel heb ik even wat kaas gekocht voor morgen in de trein, daarna ben ik daar maar gauw weggegaan.
's Avonds heb ik een lekkere pizza gegeten en morgen naar huis.


Kosten:
Week 1: 314 euro
Week 2: 228,70 euro
Week 3: 468 euro

Totaal 3 weken: 1010,70 euro
Lausanne (1 dag) 103,39 euro

Totaal: 1114,09 euro

Reis terug: 153,64 euro

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd Dorothee, geweldig! Het zit erop, nu naar huis. Goede reis morgen!

Desiree 2015-08-17 16:28:05

En toe kwam een olifant... Jammer (dat het uit is).

Paul 2015-08-17 20:46:56

Beste Dorothee, Van harte gefeliciteerd met je prestatie! De opgedane ervaringen zullen je goed van pas komen volgend jaar. Geniet maar vooral goed na van de mooie ervaringen.

Paul en Riny 2015-08-18 09:35:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.