Afwisselend landschap

Italië, Robbio

We waren weer vroeg op deze morgen, het zou meer dan 30 graden worden. Na het ontbijt gingen we tegen half 8 weer op pad. Voor het onderkomen werd een vrije gave gevraagd, we gaven 15 euro per persoon inclusief ontbijt. Bij dit soort onderkomens moet je meestal je eigen laken en handdoek gebruiken.

Het landschap was gelukkig afwisselend vandaag. We gingen de rivier Sesia over. Daarna liepen we een hele tijd over een dijkje en behalve rijstvelden zagen we nu ook bosjes en grasvelden. We liepen ook even langs de rivier en konden onderweg in een dorpje cappuccino drinken. Op het terras zaten alleen maar mannen! Bij de kerk hebben we weer van dat koele water getapt voor 5 cent per liter. Het viel me op dat er veel horren voor de ramen van de huizen waren, met al die rijstvelden die vaak onder water staan is dat wel nodig! 's Morgens had ik me ingesmeerd met zonnebrandcrème en daar overheen deet tegen de muggen.

Het laatste stuk was zwaar omdat het zo heet was. We vonden nergens een plekje waar we in de schaduw konden zitten. Het was even afzien, mijn linkervoet deed ook nog pijn maar het hoort er allemaal bij. Waarom doe ik dat vragen jullie je af? Lekker onderweg zijn en niks aan de kop hebben; vrij zijn!

Om half een kwamen we in Robbio aan, na 20 km; bij een kerk stonden 3 bankjes voor ons in de schaduw, heerlijk! We hebben er brood gegeten en gerust, ik was zo slaperig van de warmte! Na een uur liepen we naar ons onderkomen. Dit bevond zich bij het gemeentehuis; het was een binnenplaats met verschillende appartementen. We hadden de beschikking over een kamer met 6 bedden, badkamer en keuken, helemaal voor ons alleen.

De douche annex zitbad vond ik een beetje eng; de boiler hing boven het bad en er hingen allerlei draadjes en een rood lampje, ik was bang dat ik door de damp en water geëlektrocuteerd zou worden!

Na de douche gingen we het plaatsje verkennen. Het bleef maar erg warm! Terug op de kamer had ik me nog maar eens met koud water gewassen, het was zo heet!

We aten 's avonds een lekkere pizza in een eenvoudig restaurantje, een fles witte wijn kostte slechts 3 euro 50.
Daarna gingen we naar een feesttent; er was een palio, een soort wedstrijd. Een hele groep meiden met roze t-shirts en drie mannen kwamen om half 10 naar de tent. Eén van de meisjes had een fakkel en stak daarmee een schaal aan die op het podium stond. Er werd van alles bij verteld maar Italiaans was nog te moeilijk om te verstaan.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.