Rome bereikt

Italië, Roma

Deze ochtend wilden we ontbijten, maar de stoelen stonden nog op de tafels. Bovendien was de ruimte nog gesloten. We besloten om te vertrekken. Er stond een frisse wind, het was kwart voor 8 en koud! In La Storta namen we een croissant en cappuccino, daarna vonden we een winkel die open was. We liepen langs de drukke Via Cassia, misschien hadden we geluk dat het zondag was, anders was het misschien nog drukker geweest! Daarna liepen we over de Via Trionfale, ook druk. Wat een lelijke route door de voorsteden van Rome!
We misten blijkbaar een VF-teken en bleven maar rechtdoor lopen. We kwamen erachter dat we niet op de Sloways route zaten maar wel op de route van Ben. We probeerden op de Sloways route te komen die veel mooier was en door een natuurgebied ging. We kwamen bij een gesloten hek, gelukkig was er een man met een sleutel die daar met zijn hond ging wandelen. Hij probeerde ons duidelijk te maken dat de weg verderop onbegaanbaar zou zijn, toch liepen we door. Het viel allemaal mee en we kwamen op de Sloways route, lekker rustig in de natuur en het was er warm. Toen we uit het gebied waren en weer in het stedelijk gebied, aten we op een muurtje een yoghurtje. De man uit Haaren (Ad) kwam langs met zijn clubje Amerikanen en vertelde dat hij een gerucht had gehoord over de paus die om 2 uur op het bordes zou verschijnen. We hebben er flink de pas ingezet, samen met Ad en de Amerikanen, Maarten had ik al ingeseind; hij was al ruim op tijd bij het Pietersplein en wachtte ons al op. Het was een fijn weerzien!

We waren er om 2 uur, na bijna 22 kilometer, maar geen paus te zien. We hebben de laatste stempel gehaald in een of ander kantoor, we kregen er ook nog ons testimonium. Vroeger kon je dat halen in de Pieterskerk, maar misschien is dat nu niet meer, er stond ook een enorm lange rij!
We namen afscheid van Ad en de Amerikanen en gingen pizza eten en bier drinken met Maarten.

Ik vond het heel fijn om deze tocht te doen, lekker vrij zijn en geen verplichtingen hebben. Genieten van de natuur en het (meestal) mooie weer. Wie weet komt er nog een vervolg naar Bari. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling en leuke reakties op mijn blog.

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

gefeliciteerd,enne met je konijntjes gaat het goed,ze missen jouw. gr olav en enny

enny 2017-10-08 20:26:27

Gefeliciteerd! Ik vind het heel bijzonder dat jullie dit gedaan hebben en heb met veel plezier en belangstelling je verslagen gelezen! Op deze manier liepen we allemaal een beetje met jullie mee! Super bedankt hiervoor en fijn om je straks thuis weer te mogen begroeten! Xxx Anne-Marie

anne-maries.reizen 2017-10-08 20:49:12

Super gedaan! Wees trots op jezelf! Fijne dagen nog en groetjes aan Maarten! Danielle

Danielle 2017-10-08 21:00:01

Dorothee van harte gefeliciteerd, jullie hebben het gehaald. Wat goed! Nu nog even heerlijk een paar dagen genieten van Rome! Veel plezier samen en tot in Roermond. Gr. Marga

Marga 2017-10-08 21:44:23

Gefeliciteerd met jullie aankomst In Rome! Wat een avontuur, hè. En nu is dat zo maar voorbij. Jullie ook bedankt voor de gezellige onder onsjes. We zijn nu een dag in Rome en genieten volop van deze stad. Dat zullen jullie vast ook doen, gezellig met de echtgenoten. Veel plezier en een goede thuisreis straks!

Richard 2017-10-08 22:03:53

Gefeliciteerd dames 💪💪🎉🎉. Prachtige prestatie, we vonden het erg leuk om al die weken elkaar vaak tegen te komen. Ook al liepen jullie harder, toch kwamen wij vaak eerder aan 😀. Nog veel plezier in Rome en wie weet zien we elkaar wel ergens.

Hans 2017-10-08 22:13:43

Hoi Dorothee en Els, Viva Roma, of natuurlijk beter: Viva Dorothee e Els!!!!! Wat een superprestatie, allebei van harte gefeliciteerd! Zoals ik de reisverslagen steeds las, klonk het altijd erg relaxed, maar jullie moesten je toch iedere dag weer oppakken gedurende 2 maanden! Fijn dat alles goed is gegaan: geen "echt" vervelende dingen gebeurd, zoals ziekte, ongelukken en zo. Petje af, Dorothee, dat je na de reisdag iedere keer de energie vond om een verslag te schrijven van jullie belevenissen! Heel erg bedankt! Ik neem aan dat dit het laatste verslag was, dus is dit ook mijn laatste reactie; ik heb het gewoon 2 maanden leuk gevonden om even dagelijks te reageren. Houden jullie je goed; ik neem aan dat jullie twee nog een paar dagen in Rome blijven?? Geniet er maar goed van en rust lekker uit! Veel groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-10-09 09:08:17

Oprechte bewondering voor jullie prestatie. Chapeau. Doe je ook de groetjes aan Els.

Leo 2017-10-09 10:39:45

GEFELICITEERD Dorothe en Els!! Ik ben ook pelgrim, soort hekkensluiter lijkt het :-), kom pas begin november aan, Deo Volente. Heb jullie blogs met plezier gelezen, weet ik wat me te wachten staat :-). Enfin, misschien ontmoet ik jullie nog eens, bijvoorbeeld op de verenigingsdag in Zwolle, 18 november? Wie weet, ben altijd benieuwd wat het gegeven heeft. Hartelijke pelgrimsgroet, ineke

Ineke Dorresteijn 2017-10-09 18:02:08

You did it! Top zeg en nu lekker genieten van het "niks" doen, dat zal wel even wennen zijn lijkt me na zo'n intensieve periode. Ik wens jullie nog veel plezier in Rome! Groetjes, Marij

Marij van den Munckhof 2017-10-09 19:41:47

Super gedaan. Zal de dagelijkse verslagen gaan missen. Geniet nog lekker in Rome, en tot gauw.

Marja 2017-10-09 21:20:59

Proficiat! Wat een prestatie. Hoeveel cappuccino's en pizza's hebben jullie genuttigd? Al trek in stampot?! In Rome zullen jullie wel ettelijke flessen wijn consumeren. Hoor bij gelegenheid graag wat de tocht jullie aan wijsheid heeft gebracht. Jammer dat het blog nu uit is. Veel groeten, ook van Annemie

Paul Rutten 2017-10-16 20:59:03

Eindelijk het laatste stukje blog bijgelezen... Jullie zijn er, wat een prestatie! Heel gaaf! Ben je nu nog lekker bij aan het komen in Rome?

Suzanne 2017-10-19 08:09:04

Hello, Ik heb jullie blog in één ruk uitgelezen! Dit nadat ik op de website van 'pelgrimeren naar Rome' gelezen had dat jullie aangekomen waren in Rome, en ook een blog hadden. Een dikke proficiat met de geleverde prestatie: chapeau!! Ikzelf en mijn echtgenoot(Guido) zouden jullie, volgend jaar, vanaf onze thuis ( Belië) willen navolgen. Ik was doorheen de laast gelezen blogs een beetje depri geworden, door de hoeveelheid van obstakels die pelgrims tegenkwamen.(vooral het vinden van onderkomen) maar door jullie blog zie ik het terug helemaal zitten! Ik heb er veel van opgestoken! Komen jullie soms naar de ontmoetingsdag in Zwolle (19/11)Wij zullen er zijn. Zou een mooie gelegenheid zijn om nog wat te horen over jullie tocht. Myriam& Guido

Myriam 2017-10-23 14:40:43

sorry, ontmoetingsdag 18/11!!

Myriam 2017-10-23 14:44:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.