Zesde vrije dag

Italië, Bolsena

We gingen deze ochtend eerst naar de bakker. We ontbeten in een kleine serre van het hotel. Daarna liepen we naar het meer van Bolsena, waar even later ook Hans en Richard kwamen. Het waaide flink waardoor het nog fris was, maar de zon was nog erg sterk. We kletsten een tijd met de twee Nederlanders.

Na de lunch op het balkon van het hotel gingen we weer naar het meer, je kon daar lekker zitten. Het werd me zelfs te heet daar. Els ging naar de kapper en ik even rusten op bed, per slot van rekening was het rustdag.
Om half 4 konden we de kathedraal Santa Christina bezichtigen. De legende gaat als volgt: Christina was uitverkoren om de Romeinse goden te dienen samen met andere dienaressen. Eén van de dienaressen was een Christen en leerde haar over God. Toen haar vader ontdekte dat ze geen offers aan de goden gaf, gooide hij haar met een molensteen om haar nek in het water. Ze verdronk niet, een engel redde haar. Vervolgens werd ze in een oven gestopt waar ze na 5 dagen ongeschonden uitkwam. In de tempel van Apollo vielen de godenbeelden om toen ze bad. Uiteindelijk stierf ze door een lans die haar hart doorboorde.

's Avonds probeerden we foto's te maken van de zonsondergang. Daarna gingen we eten in een vegetarisch/veganistisch restaurant. Het was tegelijkertijd een boekhandel. Ik heb een lekkere veganistische maaltijd gehad; een pasta met champignons met salade.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer prachtige foto`s en een horrorverhaal! En langzamerhand komt Rome in zicht... Morgen weer een fijne dag! liefs Anne-Marie

Anne-Marie 2017-10-01 21:27:23

Hoi Dorothee en Els, Heerlijk, weer een dagje "vrij", ik geef jullie groot gelijk! Volgens mij is het bij jullie in Italië nog behoorlijk warm; althans dat lees ik in je verhalen! Zo te zien schieten jullie al aardig op; hoeveel km nog? Jullie komen vast (veel) te vroeg aan!!! Of calculeren jullie nog 15 rustdagen in? Hoe dan ook, weer veel succes bij de volgende etappe! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-10-01 21:50:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.