Van het platteland naar de stad

Italië, Cassino

Vandaag hoefden we niet zo ver te lopen. Gisteravond hadden we een ontbijtpakket gekregen omdat we vóór 8 uur wilden vertrekken. We vertrokken al om 20 voor 8. Al snel liepen we door de Porta San Lorenzo, een poort uit de 12de of 13de eeuw genoemd naar een kerk uit de Middeleeuwen die daar heeft gestaan. Onder de poort liep een Romeinse weg, de Via Latina, uit de vierde eeuw v. Chr. Toen kwamen we Aquino binnen, tijd voor koffie na ongeveer 7 km.

Na een korte pauze liepen we langs een vliegveld dat in 1943 gebombardeerd werd. We passeerden de Torre San Gregorio, waarschijnlijk uit de Middeleeuwen. Er heeft een kerkje bij gestaan dat volgens documenten al in de negende eeuw werd genoemd en dat tot de 18de eeuw dienst heeft gedaan. Het kerkje was een dependance van een grote abdij boven op een berg bij Cassino. Deze abdij zagen we later liggen toen we in Cassino arriveerden.

De route liep steeds dichter langs de Apennijnen. Onderweg zagen we twee Italiaanse vrouwen met rugzak, zij liepen twee etappes van de Via Francigena en voor de rest een andere route hoorde ik hen vertellen aan een vrouw in een auto, waar ze naartoe liepen, weet ik niet.

Het viel ons op dat de Via Francigena-borden terug wezen; blijkbaar kun je de route ook vanaf het zuiden naar Rome lopen.

We kwamen al rond 12 uur in Cassino, een stad met ongeveer 36.000 inwoners, toch weer anders dan de kleine plaatsjes na Rome. Voordat we er waren, kwamen we langs een Romeins amfitheater met ernaast een Romeinse weg, misschien weer de Via Latina?

De B&B was een beetje moeilijk te vinden toen we er vlakbij in de buurt waren. Een man bracht ons erheen en fungeerde als tolk. De verhuurster was een vriendin van hem, zei hij.
In het appartement waren verschillende kamers, twee badkamers en een keuken. We zagen ook nog een man met twee kinderen. Voor morgen zouden we weer een ontbijtpakket krijgen en koffie.

Na de douche gingen we de stad in, het was benauwd. Eerst liepen we wat rond, dronken ergens een cappuccino en zaten een tijd in een park in de schaduw. Het begon harder te waaien en toen we verder liepen begon het te regenen. Gauw naar een bar maar weer!

's Avonds hebben we het uitgaanscentrum ontdekt en hebben we een leuk restaurantje gevonden waar we een lekkere salade met frietjes hebben gegeten. We dronken er Siciliaanse wijn bij. Naast ons zat een Engels stel waar we een tijd mee gekletst hebben.

Afstand: 17km
Overnachting: B&B l'Angolo di Mo in Cassino

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik vind het leuk om jullie avonturen te volgen, in gedachten loop ik af en toe een stukje mee.......veel plezier nog!

Marij 2019-04-26 23:41:43

Ha Dorothee en Els, Een rustige etappe, begrijp ik, met een niet te lange afstand! Ook wel weer eens leuk om even in een wat grotere plaats te zijn! Jammer dat het inde middag ging regenen; is Cassino een plaats om wat langer te zijn? Volgens mij hebben jullie nog iedere dag gelopen: geen rustdag tussendoor ingelast? Succes, en we houden contact! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2019-04-27 11:32:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.