De Chinese Muur

China, Beijing

Vanmorgen werd ik om half 6 wakker, 2 mannen van onze groep zaten al met elkaar te kletsen. Het was licht, ik schrok, dacht dat we er al bijna uit moesten! Het was echter pas half 6 en ik ben ook maar opgestaan, kon toch niet meer slapen en vreesde de drukte bij "de badkamer" rond 7 uur.
De trein kwam om half 10 aan, bij het verlaten van het station moest je weer je kaartje laten zien.
We zijn toen met de bus naar de Chinese Muur gereden, een rit van ongeveer 2 uur tijdens. De Chinese Muur is ongeveer 600 jaar oud. We moesten eerst een klein stukje met een bus omhoog, dat kostte ongeveer 70 cent en het beklimmen van de Muur tussen de 5 en 6 euro. Eerst kwam je bij een super toeristisch terrein met kraampjes en eetgelegenheden. Omdat het flink ging regenen zijn we eerst wat gaan eten (pasta), bovendien was het lunchtijd.
Het was benauwd en we moesten veel treden omhoog lopen, daarna kwam je bij de Muur. Het was jammer dat het geen helder weer was, daardoor kon je de Muur niet heel ver zien doorlopen en werden de foto's niet scherp.
Je kon ook met de lift omhoog en omlaag, sommigen hebben dat gedaan, je was er dan in 5 minuten; ons groepje heeft er ongeveer 45 minuten over gedaan.

Boven bij de muur hebben we met z'n zevenen bier gedronken en heb ik een t-shirt gekocht. Ik had een derde van de prijs afdwingt, was al heel trots dat mij dat gelukt was maar toen ik het Björn vertelde, zei hij dat ik nog meer had moeten afdingen! Ik vond de Muur trouwens wel mooi, best indrukwekkend.

We zijn met onze bus naar het hotel gereden, onderweg zijn we nog even gestopt bij het olympisch stadion waar in 2008 de Olympische Spelen plaats hebben gevonden, zodat we daar foto's konden maken.
Het hotel was goed; heerlijke douche, brede bedden. Lekker fris gedoucht na anderhalve dag zweten en in de trein gezeten te hebben! Ik voelde me lekker schoon en moe van de vorige nacht en misschien van al die trappen van vanmiddag. We hebben 4 taxi's genomen ergens naar toe (we laten dan een kaartje met een adres in het Chinees en Engels aan de taxichauffeur zien) en hebben gegeten (in de pizzahut, maar niet iedereen). Ik heb 2 glaasjes rode wijn gedronken, die is zo moeilijk te krijgen in China en in verhouding met de rest ook duurder. Ik had een kleine salade en een kleine pizza voor ongeveer 6,50 terwijl de 2 glazen wijn bijna 8 euro kostten!

Iemand van onze groep had op de heenreis zijn mobiele in de taxi laten liggen. Björn heeft onze contactpersoon Colin (Hu Tong Chen) die de hele reis bij ons is ge'smst en Colin probeert nu alles in het werk te stellen om die telefoon te vinden.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Mooi heej, wat een ervaringen!

els.op.pad 2016-07-30 23:24:07

Ziet er indrukwekkend uit Dorothée. Een reis om nooit te vergeten. Verheug je maar op de wijn als je weer in Nederland bent 😋

Ria - vanuit Zweden 2016-08-01 21:42:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.