Een vlakker landschap

Italië, Bolsena

Deze ochtend bij het ontbijt waren ook Hans en Richard present. We zagen ze de avond ervoor in ons onderkomen, heel toevallig! Er waren nog drie Italiaanse jonge vrouwen, of zij pelgrims waren wisten we niet zeker.

De Italianen houden van zoetigheid 's morgens; als we ontbijt kregen, lag er meestal toast, croissants, jam, en vaker iets van gebak, nooit bruin brood. Deze ochtend hadden we ook jus d'orange, fruit en vruchtenyoghurtjes. Het ontbijt kostte 5 euro per persoon. De Italianen kunnen heel goed cappuccino maken.

Toen we vertrokken was het een beetje bewolkt en het waaide, best fris, we hielden lang ons vestje aan.
Het landschap werd vlakker, we schoten goed op. Na 12 kilometer kwamen we in een stadje waar we cappuccino dronken en een stempel kregen voor onze "credenziale". We zaten daar een tijd en boekten een appartement in Rome, onze mannen zouden er dan ook zijn.

Na de pauze werd het warmer, we kregen een mooi uitzicht op het grote meer van Bolsano en even later een mooi kronkelpad door het bos.
Om 4 uur kwamen we aan in Bolsena, een mooi stadje met een kasteel. We hadden ongeveer 24 kilometer gelopen. Het oorspronkelijke oude stadje was tegen een rotswand gebouwd. Boven stond een gerestaureerd kasteel en had je uitzicht over het meer. Dit meer was ontstaan door een vulkaan, zo ontstond een gat dat in de loop van de tijd volliep met water uit de omgeving.

Op een terras dronken we een biertje, dat hadden we al een tijd niet meer gedaan. Ons hotelkamer was donker, de douche hing bijna boven de wc. Als we dat geweten hadden, dan hadden we een badkamer op de gang genomen, die was namelijk heel groot. De kamer kostte 62 euro (zonder ontbijt, inclusief badkamer).

's Avonds at ik een lekkere rucolasalade met gebakken aardappeltjes.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ja, ja, de Italianen maken de lekkerste cappuccino Dorothée 👍Oh.....zijn het nu al jullie mannen? 😂 Altijd weer leuk om jullie belevenissen te lezen, succes verder!

Marij van den Munckhof 2017-09-30 17:27:18

Hoi Dorothee en Els, Na een heerlijk vakantieweekje in München ben ik weer terug in Velp! Ik neem de draad weer op en natuurlijk zijn jullie weer een heeeeeel eind in de goede richting! Het is ook " nog maar" een maand!!!! Rust goed uit en succes bij de volgende etappe! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2017-09-30 19:50:36

Wat een lekkernijen onderweg! Rome al in zicht? En Op weg naar jullie mannen!

Elleke 2017-10-01 22:03:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.