Een zondagochtendwandeling

Italië, Presenzano

Het ontbijt vanmorgen was om 8 uur. Om kwart voor 9 vertrokken we, eerst langs een grote weg waar sommige auto's wel heel hard reden! Gelukkig was het zondag en niet druk. Onderweg zagen we weer verschillende blaffende keffertjes. Het weer was bewolkt en zonnig, 17 graden. Sinds gisteren zijn we van de streek Lazio in Campania beland.

We kwamen al vóór 12 uur aan bij het agriturismo. Gisteren had ik gemaild maar ze hadden het niet genoteerd geloof ik. Het was weer een groot ding met een grote tuin met (lig)stoelen. We bestelden cappuccino die niet te drinken was. Er lagen wel veel koekjes bij. Het weer begon te betrekken dus gingen we naar ons piepklein huisje dat bestond uit een slaapkamer en een badkamer en een klein afgescheiden tuintje. Buiten koelde het af en de zon was weg. Jammer, dan maar binnen lunchen.

Na de douche hebben we wat gelezen. Toen de zon weer kwam, zijn we omhoog naar het oude Presenzano gelopen waar de tijd stil heeft gestaan; smalle straatjes met kleine huisjes, sommigen vervallen. We hadden uitzicht op een stuwmeer. Op het centrale plein waren twee kleine barretjes, er waren alleen mannen, zoals bijna altijd in de barretjes in Italië. Het zat binnen vol met kaartende mannen, dan maar buiten zitten met de jas aan. We dronken cappuccino en liepen daarna terug naar beneden naar een grote pizzeria die gelukkig vroeg op de avond open was. Ze hadden een supergrote pizza voor twee personen, lekker. De wijn smaakte ook weer voortreffelijk!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hi Dorothee en Els, De afgelegde afstand leek me niet zo groot vandaag. Niet verkeerd, denk ik, om dat het weer toch iets wisselvalliger werd. De foto van de pizza is toch geen truc-opname??? Geweldig dat jullie deze met jullie twee naar binnen hebben gewerkt! Maak er een rustig avondje van en succes morgen bij de volgende etappe! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2019-04-28 21:34:40

Boh, wat een pizza! Maar wel verdiend na zo een dag vol ontberingen...😉. Heerlijke trip, maken jullie weer, geniet er nog van dames!!

Danielle 2019-04-29 07:54:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.