Wat een pelgrimsonderkomen!

Italië, Strangolagalli

Het hotel waar we waren, leek een doolhof, er waren allerlei grote en kleine vertrekken. Misschien is het een klooster geweest dacht Els. Het ontbijtbuffet bestond uit veel zoetigheid maar ook vlees, kaas, yoghurt en fruit. Om kwart over 8 vertrokken we. We zaten op 574m hoogte en daalden in het begin flink. Ik dacht dat het fris zou zijn zo vroeg, maar de jas en het vestje konden al snel uit. Het werd heel mooi weer met 23 graden. De route ging voornamelijk over rustige weggetjes en daalde overwegend. Onderweg liet Els me mooie orchideeën zien. Ze groeien hier in het wild.

We zijn erachter gekomen dat we beter het visteken kunnen volgen. Dat gaat soms anders dan de route van Ben, over rustigere weggetjes of paadjes. Deze route ging ook langs het pelgrimsverblijf bij Strangolagalli dat we gisteren gereserveerd hadden en waar we al op tijd waren, om ongeveer 3 uur. We wisten niet wat we zagen! We moesten in een berghok slapen waar een hoop rommel in stond en ook twee fietsen. Er stond een bed in en het andere bed kon je eronderuit trekken. De badkamer bestond uit een smerige wastafel, een douche zonder gordijn (dus alles werd kletsnat) en een wc. De douche was koud maar ik heb me toch opgefrist. We moesten een vrije gave ergens in doen, hoeveel voor dit onderkomen??

In de buurt was geen barretje of restaurant, het dichtsbijzijnde restaurant was 25 minuten lopen. We hadden inmiddels van de vrouw van het onderkomen gehoord dat zij pasta voor ons zou maken om half 8. We liepen toch rond 4 uur naar dat gesloten restaurant en zaten buiten in een prieeltje. Er kwam een oudere vrouw en toen konden we toch iets te drinken bestellen. Ze wilde graag kletsen, maar ik snapte een heleboel niet van wat ze zei, toch moeilijk alhoewel ik zo mijn best heb gedaan met mijn cursus Italiaans!

Toen we teruggingen rond 6 uur hebben we nog even in de tuin gezeten voor we gingen eten. We kregen pasta met tomatensaus en gefrituurde artisjokken. Er lagen gekookte en gepelde halve eieren en mozzarella. Oma was veel aan het kletsen, ook nog in een dialect. Ze was ook nog zielig want ze had kiespijn.

Afstand: 21km
Overnachting: pelgrimsverblijf bij Strangolagalli

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

En dames, hoe hebben jullie geslapen in “ het hok”? Knap hoor, ik zou meteen een ander plekje gezocht hebben... Succes verder!

Danielle 2019-04-24 20:40:10

Hoi Dorothee en Els, Inderdaad iedere keer weer spannend in wat voor type onderkomen je terecht komt! Deze laatste is wel heel erg matig, om het nog even vriendelijk te zeggen! Maarrrrr, het weer is opgeknapt en jullie hadden wat dat betreft een heerlijke dag: ideaal, 23 graden met zon, hoewel, veel warmer moet natuurlijk ook niet! Hopelijk bekomt de pasta jullie goed en slapen jullie toch nog lekker in jullie onderkomen! Goede tocht morgen! Groetjes uit Velp, Tom.

Tom Posno 2019-04-24 21:01:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.