Rustdag

Frankrijk, Châteauvillain

Vanmorgen zei ik tegen Guus dat ik hier wilde blijven omdat ik 's nachts pijn had in mijn linkerknie. Hij wilde door en heeft alle nummers uit het boekje gebeld om een overnachting voor vanavond te vinden in Leffonds of daar in de buurt. Alles zat vol! We zijn toen naar het VVV gegaan. Die jongen (Thierry) die ons gisteren naar het pelgimsverblijf heeft gebracht zei dat er jagers waren en arbeiders die aan een gasleiding (helemaal uit Rusland) werkten. Zij nemen de overnachtingen in beslag. De jagers zijn er door de week niet meer. Uiteindelijk heeft Thierry voor Guus in Langres een pelgrimsonderkomen gereserveerd en voor mij morgen op diezelfde plaats. We hebben hem toen meteen gevraagd om de dag erna ook vast te leggen (voor mij dus een dag later dan Guus, nu ligt hij een dag voor). Dat is ook gelukt. Inmiddels was het al half 12 en Guus heeft op aanraden van Thierry een lift genomen bij het tankstation waar ook een grote supermarkt is. Hij had binnen 5 minuten een lift.

Het pelgrimsonderkomen was een appartement in een laag flatgebouw met een gemeenschappelijke ruimte, een keuken met magnetron en waterkoker. Bovendien stond daar oploskoffie, melk (die lang houdbaar is want er is geen koelkast), ruime badkamer met prima douche, wc natuurlijk en 2 kamers. Behalve wij was er nog een Fransman, dus had ik weer met Guus een kamer.

Ik heb er 's middags even brood gegeten en thee gedronken, daarna alle smerige kleren en handdoeken gewassen. Ik kon het beneden buiten ophangen, een oud vrouwtje dat daar woonde heeft me nog wasknijzers geleend en het een en ander verteld over het middeleeuwse stadje. Daarna ben ik wat gaan rondlopen en heb ik even in het damhertenpark gekeken en gezeten, ik heb er een stuk of 6 gezien, allemaal bij elkaar. Het park schijnt vroeger ( 18de eeuw of 19de eeuw) aangelegd te zijn voor de jacht, maar nu wordt er gelukkig niet meer gejaagd.
Om 4 uur ben ik mee gegaan met een rondleiding over het stadje; in de 12de eeuw is er een kasteel gebouwd waarvan nu nog steeds resten te zIen zijn, ook van de ommuringen. Van sommige gedeelten hebben ze huizen van gemaakt die er nu nog zijn. Het stadje was ommuurd en later uitgebreid in de 14de en 17de eeuw. Er was ook nog een oude wasserij te zien en een oliemakerij ( of hoe zoiets heet). Deze was uit begin 20ste eeuw, er werd notenolie gemaakt. Het was een leuk plaatsje om te vertoeven! Na de rondleiding mochten we middeleeuwse wijn proeven; wie wil er nog? "Moi!"

In het appartement heb ik een magnetronmaaltijd opgewarmd; spaghetti bolognese met een salade met tomaat en feta. In de keuken stond olie, balsamicoazijn en peper. En daarbij een flesje rode wijn waarvan ik de rest later op de avond met Matthieu de Fransman heb gedeeld. Half 11 naar bed want morgen wil ik super vroeg opstaan. Ik durf eigenlijk niet te liften, dus wil ik proberen zo ver mogelijk te komen naar Langres!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ha die Dorothee, leuk om je wandelverslagen te lezen! Hopelijk lukt het nog steeds om die zware rugzak mee te zeulen en inderdaad af en toe ergens iets vergeten is een optie! Veel wandelplezier en toi.....toi....toi. Groetjes van Ton en Marij

Marij 2015-08-02 22:45:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.