Een stille zondag

Italië, Toscana

Heerlijk geslapen in de tweepersoons mobilhome, onder een lekker dik dekbed. Na de cappuccino liepen we naar de bushalte, helaas misten we de bus net en de volgende ging een uur later. We hadden vergeten te kijken naar de bustijden van tevoren, in de veronderstelling dat er genoeg bussen zouden rijden, maar het was zondag......

We liepen naar het beginpunt van de route in Siena op het Piazza del Campo, navigerend met Maps.me, het was ongeveer 3 kilometer, de laatste kilometer hadden we een bus.
Siena was erg rustig zo vroeg op zondagochtend rond 9 uur; de toeristen zaten nog aan het ontbijt. We verlieten Siena via een rustig weggetje en zagen de stad kilometers later nog achter ons liggen. Het was een rustige zondag met over het algemeen stille weggetjes, verhard en onverhard. Onderweg bij een barretje kwamen nog twee andere pelgrims. Het stuk dat we daarna liepen, had weer mooie vergezichten omdat we wat hoger liepen.
Het weer was bewolkt, het was wel warm geworden en donkere wolken pakten zich samen achter ons, ook boven Siena. We hoorden het rommelen maar we hadden geluk. Vlak vóór Ponte d'Arbia begon het een beetje te regenen. Els had een pelgrimvriendelijk hotelletje geboekt voor 40 euro inclusief ontbijt, daar kwamen we om 4 uur aan, na 29 kilometer. We konden de waterkoker gebruiken en mochten cake pakken.
We zagen de drie Fransen weer die we in het ostello della Cisa voor het eerst ontmoetten.

's Avonds aten we bij een pizzeria om de hoek een pelgrimsmenu voor 15 euro per persoon; pasta en salade. Er zaten veel mensen in het restaurant terwijl het plaatsje niet veel voorstelt, ongelooflijk.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Die poezenfoto is echt prachtig!

Marij van den Munckhof 2017-09-29 16:21:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.