Via de Waterfall way naar de goudkust

Australië, Bombah point

We vervolgen onze reis met afwisselend een stuk snelweg en een stuk kustweg, bij Harrington namen we de kustweg en vervolgens wilde ik een stuk binnenweg nemen die de nav niet aangaf maar die ik op de kaart wel zag dus die nemen we want iets verderop is een heel mooie baai waar we heerlijk op het strand kunnen staan om te lunchen.
Het begon met een slecht wegdek liep over in een sintelweg en werd slechter en slechter tot het leek of we terug waren in Turkmenistan waar we een dag deden over 80 kilometer. Toch maar niet met de camper het strand op dan, snel een uitweg zoeken.
Aan het eind van de dag hebben we afgesproken met Peter en Kim om te overnachten in Cooperabung, een leuke boerencamping waar de kinderen mochten helpen met voeren en de lammetjes de fles mochten geven.
Voor vertrek nog even allemaal langs de dieren en dan op weg naar de waterfall way.
Ik had pech, terwijl de anderen gezellig langs alle dieren liepen zat ik opgesloten in de wc, slot kapot…..
Geen paniek iemand zal me ooit wel gaan missen toch…. Ik ben erbij gaan zitten tot ik hoorde dat er iemand in het toilet naast me binnenging.
‘Hallo? Hàllo! HALLO! I Need help!
Het was even stil maar de meneer ging erop uit voor hulp. Ik hoorde hem roepen
‘Somebody got stuck in the toilet!’
Gelukkig hoorde Peter het ‘heeft iemand Rietje al gezien?’ De hulptroepen kwamen op gang en ik werd uit mijn benarde positie bevrijd.
Op naar de waterfall way.
De watervallen die we zagen waren prachtig maar door het gebrek aan regen zijn de meeste drooggevallen.
Nog een overnachting onderweg voor we aankwamen op Palm Beach voor het volgende familie bezoek.
We stonden 2 nachten op camping waar Leon en Michelle verblijven. Lekker op het strand gezeten waar ik een bijzondere spin zag lopen die ik goed op de foto wilde hebben. Michelle riep me een stapje terug te doen ‘ze kunnen lelijk bijten’. O ja we zijn in Australië het land met de gekke dieren.
Gezellige dagen gehad, hen zien we aan het eind van onze reis nog terug, de laatste dagen voor onze terugreis zoeken we ze nog op als ze weer thuis zijn.
Wij gaan naar Gympie een feestje voor Kim, zij heeft hier 32 jaar geleden een jaar op highschool gezeten en we gaan naar de school, naar haar Aussie best friend en haar Aussiefamilie, leuk om nu te zien waar we zo vaak over gehoord hebben!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie foto’s weer, aparte vogels. Nog wel een paar vragen aan jullie, Hebben jullie een Australisch telefoonkaart? Zo ja is dat eenvoudig te installeren? En de campings hebben jullie een app?! En is er genoeg plek of moet je van te voren boeken, Nog veel plezier down under, Ik zie dat als jullie terug zijn ik mijn laatste dagen werk voor wij gaan 👋

Cor & Wilma 2023-08-19 15:33:15

Ja, we hebben een Telstra simkaart die schijnt het beste bereik te hebben. Zij installeren en activeren die gelijk en je kunt op een app zien hoeveel tegoed je er nog op hebt staan, fluitje van een cent. Voor campings gebruik ik de app van WikiCamps of gewoon google maps en dan campgrounds near me. Dat near me kun je op google maps gebruiken voor alles wat je zoekt.

RondjeChina 2023-08-19 15:43:20

Zo te horen en te zien hebben jullie een prachtige reis tot nu toe,leuk om een beetje mee te kunnen kijken😀hoe gaat het tot nu toe met jullie gezondheid??? H gr Jan en Berber

Berber 2023-08-19 22:41:16

Wat een nachtmerrie van die plee. Maar ....wat een prachtige watervallen. Dat is echt mijn ding !

Marjan 2023-09-16 12:55:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.