Tot de Middellandse Zee

Spanje, Valencia

Zoals gezegd door Frankrijk en in hoofdzaak over de ‘Route National’ zijn we tot Perpignan gereden en het plan was om van daar naar Barcelona de kustroute te nemen.
Onderweg nog wat intressante bruggen bekeken.
Eerst in Ruynes-en-Margeride naar de Eiffelbrug, vernoemd naar de architect, die ook de toren in Parijs heeft bedacht.
Hoe kan het toch dat hij zo’n 150 jaar geleden zonder onze moderne meetinstrumenten precies goed uitkwam aan de overkant?!
Daarna Millau ook een stukje vakmanschap, met brugpijlers van 324 mtr de hoogste tuibrug van de wereld, geopend in 2004.
Onder Narbonne zouden we overnachten zodat we in de ochtend gelijk op de kustroute konden starten en de grens met Spanje overgaan maar het verliep ietsies anders....
Midden in de nacht werd ik wakker van een bui regen op mijn hoofd.
We hebben iets met nattigheid de laatste tijd met deze camper.....
Er was geen redden aan, dweilen met de kraan open, letterlijk en figuurlijk. Het regende binnen en buiten onverminderd kletterend door. Er zat niets anders op dan een schuilplek te zoeken. En inplaats van de idylische kustroute met de kleine grensovergang werd het zoeken naar een afdak, viaduct, wat dan ook! En wat was ondertussen die smerige lucht die in de camper hing? Terwijl Piet zoekt naar beschutting ga ik op onderzoek en het blijkt de omvormer te zijn, kortsluiting! Alles stond uit, maar daar heeft water geen boodschap aan, en ook niet dat we onmogelijk konden stoppen hier. Uiteindelijk heeft Piet een gaatje gevonden waar hij de camper met alarmlichten aan heeft ‘ingeprakt’ en alle kabels naar de accu losgemaakt.
De omvormer kan het avontuur niet navertellen en dat is balen want de wasmachine draaide op dat ding!
Toch een veilig plekje gevonden onder een afdak, en wel het afdak van de douane aan de Route National. Hier heeft Piet met ducktape de kitranden op het dak afgeplakt.
Uiteindelijk zijn we doorgereden tot Barcelona en hebben daar een prachtig plekje aan het strand gevonden waar we eindelijk om half 6 ‘s morgens in bed lagen.
De rest van de dag hadden we nodig om de boel, weer mijn bed en al mijn kleding, droog te krijgen.
De volgende nacht op de stadscamperplaats in Barcelona gestaan en een leuke dag gehad. Op de fiets de stad doorkruist van de noordkant tot de Sagrada de Familia en la Rambla.
De Sagrada is door Gaudi bedacht als ‘bos’ alle pijlers zijn boomstammen en op de takken rust het dak. De bouw begon in 1863 en omdat de hele basilica wordt gebouwd van giften heeft de bouw af en toe stil gelegen.
Gaudi kwam in 1826 op jammerlijke wijze om het leven.... hij kwam onder de tram, werd door zijn sjofele uiterlijk aangezien voor een zwerver en in de goot gelegd omdat niemand het ziekenhuis voor hem wilde betalen.
Toen hij uiteindelijk werd herkend was het te laat....

Ondertussen zijn we aangekomen bij Valencia, is Piet het dak alweer op geweest voor (nog steeds) een lekkend dak en maken we er morgen een fietsdagje van in Albufera. Dit is het grootste meer van Spanje met rijstvelden eromheen en ook aan de kust bij Valencia, een intressante combinatie, we gaan het zien.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Lekkage is wel ernstig balen. Elke keer die natte bende. Daar ben je niet voor op reis. Omvormer onderweg niet te koop? Hoop dat jullie nu alle ellende achter de rug hebben en gewoon verder kunnen genieten.

marjatta 2018-10-15 18:52:51

Misschien niet leuk deze problemen, maar natuurlijk wel spannend! Ben benieuwd hoe het verder gaat. Mooie foto’s en dito verslag. Het kan alleen maar beter worden toch...?

Frans 2018-10-15 23:00:23

Jullie treffen het niet, misschien toch wel de hoogste tijd voor een andere camper ? De kans dat het in Marokke regent is niet zo groot denk ik dus kan alles weer opdrogen. En ja die wasmachine, als je hem niet vergeet kun je hem niet gebruiken. Altijd wat met dat ding. Goede reis verder en zonder problemen.

Jan Berkelaar 2018-10-16 09:20:15

OH NOOOO!!! Dat was een onrustig nachtje! Hopelijk is het nu in orde Rietje, gelukkig kon Piet erom lachen( foto bij het dak) Nu geen rariteiten meer en lekker gaan genieten enne wie weet hebben ze in Spanje een Omvormer! Doeiiii xx

Tjetty 2018-10-16 12:58:46

Lekker dan lek kan het dak niet lekken. Niet leuk aan het begin van een grote reis. Hoop dat jullie noodreparaties werken voor de hele reis. Wij zijn na een zeer heftige zeereis (orkaan Leslie) nu in Portugal. Weer lijkt beter te worden.

Bert en Marieke 2018-10-16 23:12:37

het houd gewoon niet op met jullie zeg....... heerlijk.

silly me 2018-10-19 01:31:16

Haha net je verhaal gelezen.... duck tape ... that shit is good for everything.

silly me 2018-10-19 01:34:16

Lang leve ducktape ! En die kortsluiting is ook erg vervelend. Ik ken die lucht. Wij kwamen op de Ardennen aan, daar was erg veel rook toen Hans de deur opende. Onze draadjes worden nu weer gemaakt. Bij jullie ook geen optie ? Desnoods met ducktape. Haha

Marjan 2018-10-24 09:49:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.