Ulan Bator / Naadam feesten

Mongolië, Ulaanbaatar

Na alle rust en ruimte zijn we beland op de Naadam feesten in de hectiek van Ulan Bator.
Helaas is het niet gelukt om een nieuwe trend te zetten om als groep ongeschonden de stad te bezoeken.
Één van de campers werd rechts ingehaald door een vrachtwagen die bij de volgende slalom met zijn achterkant de rechtervoorkant van de camper en passant meenam en doorreed.
Het is professorisch gemaakt zodat de reis vervolgd kan worden.
De Naadam feesten .... Het lijkt de opening van de Olympische spelen wel!
Na de opening volgen de spelen, ringsteken te paard, boogschieten, worstelen en allerlei 'sporten' die te maken hebben met oorlogstijd ten tijde van Dschingis Khan.
In de stad is het feest vergelijkbaar met onze Koningsdag, het feest duurt 3 dagen. Iedereen is vrij, de winkels zijn dicht.
Vandaag hebben we ongeschonden de stad verlaten en nu staan we in Terlj National Park.
We hebben koffievisite gehad vandaag, de plaatselijke verkeerspolitie, een camper is hier een zeldzaamheid, dus ze wilden binnenkijken en gingen er eens goed voor zitten!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

Leuk om jullie foto's van Naadam te zien. Wij hebben dat festival in een kleine plaats bij het Khovsgol meer gezien, dat veel kleinschaliger en meer geimproviseerd. Maar dit is toch heel herkenbaar. Trouwens ook de nieuwsgierigheid van de Mongolen, niet alleen de politie. Buiten de stad zijn westerlingen nog steeds een bezienswaardigheid. Hartelijke groeten en een goede reis verder!

Dick van Santen 2015-07-13 11:19:44

Voor mij wordt dit allemaal steeds onwerkelijker. Net of jullie meedoen in zo'n slechte nagesynchroniseerde Chinese film. Maar door het "Chinees" te noemen vloek ik waarschijnlijk al (alles op 1 hoop gooiend). Hahahaha Niettemin genieten hoor die belevenissen van jullie. Take care!

Astrid 2015-07-13 11:52:54

Wat een gezelligheid, de politie op de koffie. Leuk hoor die foto's. En oh, wat zonde van die camper. Hij heeft echt flinke schade opgelopen =( Hij zal wel geschrokken zijn. Hoop dat dat raam inmiddels ook gefikst is, of hebben ze dat met wat tape a-la-Fink bij elkaar geplakt? Ik ga morgen ook op reis =) =)

Kim 2015-07-13 12:55:30

Wat een avonturen weer. Wij genieten op onze manier van de poel ook zeer dankbaar .Pas goed op jullie zelf en GENIET!!! groetjes van mij

jeannette 2015-07-15 20:45:12

Like !

Timo 2015-07-16 23:44:58

so heeft Piet iets met de politsie of zo??

sillie 2015-07-19 05:10:46

zeker leuk om mee te maken !

tjetty 2015-08-16 16:52:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.