Van Stavanger naar Zweden

Zweden, Västra Götaland County

Als ik dan schrijf naar Zweden dan voelt dat wel echt als op weg naar huis. Doen we daar nou goed aan? De berichten die we horen over de coronaperikelen in Nederland zijn niet bepaald opwekkend, gedeeltelijke lockdown, oplopende getallen daar, en geen merkbare gevolgen hier.
Bij de ingang van elke winkel staat desinfectans, vaak zie je een wasbak en zeep en iedereen reinigt ook de handen bij het binnen- en buitengaan.
Doe we er nou goed aan om naar huis te willen?
Niet meer dan 2 personen ontvangen, de kerk weer bijna leeg, willen we nou echt naar huis?
Het antwoord is ja, we willen naar huis!
We hebben nog prachtige dingen gezien.
Stavanger is een mooie stad. We konden in de stad overnachten, dicht bij het oude gedeelte waardoor het voor mij beloopbaar was.
Het gaat goed met mijn enkel, als ik rustig aan loop en niet al te ver dan gaat het prima, maar niet goed genoeg om de klim naar de preikestolen (de preekstoel) te maken dus die gaan we maar weer in de dorpskerk bekijken als we weer thuis zijn.
Dat leven in onze quarantaine ‘bubbel’ heeft ook zo z’n voordelen. Natuurlijk bezoeken we ook nu tante Mies, als je er zo dicht langs komt..... en tante Mies is niet zo benauwd.... ‘ben je gek, kom hier’ en voor je erover na hebt kunnen denken heb je al een hartelijke knuffel van haar te pakken.
‘Zo leuk dat jullie langs komen’ ze heeft het geloof ik wel 5 keer gezegd. Een lekkere pan soep stond klaar maar ‘bakken doe ik niet meer hoor, ik heb genoeg gebakken in mijn leven, dat is klaar’ we halen herinneringen op en ik denk terug aan de vrolijke optimistische tante die zoveel meemaakte en altijd zei ‘als je je knieën maar kunt buigen, dan krijg je kracht’ veel kracht heeft ze niet meer maar ik vind haar nog net zo lief als 40 jaar geleden!
Vandaar door naar Ørje waar we op een prachtig plekje hebben overnacht.
Vanmorgen gas getankt, de gasflessen weer vol, watertank gevuld en toen naar de Zweedse grens waarvoor we waren gewaarschuwd dat ze dicht konden zijn. Hier bij Ørje is de grensovergang wat minder druk en stond de slagboom gelukkig open.
En zo zijn we in Zweden beland en zakken we af tot we in Aalsmeer aankomen, op ons gemakkie want haast hebben we niet!

Geschreven door

Al 11 reacties bij dit reisverslag

De scheepjes varen ook onder de preekstoel ,door t fjord ,schelt n hoop geklim. Mj t uitzicht zal anders zijn😞 Als het nou een elburger botter was zou ik er over Cor!

Cor 2020-10-17 23:58:30

Leuk stavanger. Ik heb daar een half jaar gewerkt. En uiteraard daar als ict'er op de preekstoel gestaan. Veilige reis en blijf gezond. Het moet een prachtig uitzicht zijn! We gaan jouw nog wel een keer live op de preekstoel zien 😁

Gert 2020-10-17 23:59:59

Mooi verslag van jullie wel heel aparte reis! Blijf gezond en doe het maar lekker rustig aan. Hier is het ook maar alleen afstand bewaren. Daar houd ik mij in de regel ook wel heel strikt aan. Groetjes uit Heerlen

Frans 2020-10-18 00:10:06

Groeten uit Zweden Frans, het zal ook wel eens zwaar vallen voor je die quarantaine!

RondjeChina 2020-10-18 00:17:55

Wat een prachtig stukje weer. En wat een mooie fotoos heb je weer laten zien. Doe voorzichtig, want Nederland wordt helaas een beetje agressief.

Marjatta 2020-10-18 00:43:33

Prachtig Goede thuisreis.

Jopie 2020-10-18 11:35:32

Varen jullie van Zweden naar Duitsland of kan je ook via Denemarken thuis komen?

Marieke 2020-10-18 11:44:24

We gaan proberen over de brug te gaan bij Malmö en anders nemen we de boot. We zien wel, zo is onze manier van reizen 😄

RondjeChina 2020-10-18 12:36:28

Ik weet wel hoe jullie graag reizen, maar niet wat er nu mag. Daarom vroeg ik het.

Marieke 2020-10-18 13:31:52

Omdat de regels per dag veranderen bekijken wij ook per dag wat kan en mag. Zoals het er nu voor staat mogen we door denemarken reizen maar niet verblijven. .

RondjeChina 2020-10-18 16:01:24

Heerlijk. Genieten dus. Rustig aan naar huis. Stay safe. Goeie reis verder !

Marjan 2020-10-18 18:04:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.