Laatste barrière ..... het RDW

Nederland, Kampen

Onze eerste nacht in Duitsland stonden we op een mooi plekje aan de Elbe en werden we voor het eerst met de mondkapjesplicht geconfronteerd toen we uit eten gingen.
Onze tweede nacht was in Zeven, even boven Bremen waar we Ivo en Nannet troffen die in hun huisje een paar dagen herfstvakantie vieren.
Lastig afstand houden, het past me gewoon niet. Gelukkig hoefde dat met Lente niet die is pas 4 (al zegt ze zelf van àl bijna 5)
En zo zijn we dan alweer aangekomen in Nederland waar we morgen een afspraak hebben bij de garage voor de APK.
Voor we vertrokken hadden we al contact gezocht met het RDW omdat de auto geschorst in Zweden stond en de APK is verlopen, en iedereen weet dat je met een geschorste auto niet mag rijden.
De dame aan de telefoon had de oplossing....
‘U rijdt gewoon met de geschorste auto, want dat kan in het buitenland niet gecontroleerd worden, en dan meldt u de auto bij de grens weer aan en rijdt naar de garage want met een keurings afspraak mag u naar de garage rijden’
Dussuhhh..... je overtreed de ene wet om aan de andere te voldoen?
‘Nou ja... als u dat zo wilt noemen.... goede reis meneer Hulsbos’
Dat deed ons denken aan eerdere aanvaringen met RDW, zoals toen Piet’s rijbewijs was gestolen in Mongolië.... ‘nee dat kan niet per mail, dat moet u gewoon ‘even’ op de post doen en dan sturen we het nieuwe rijbewijs aangetekend naar uw huis’ Huis? We rijden in Mongolië mevrouw....
Of toen de APK van de camper zou verlopen in Amerika..... ‘ nee meneer de camper moet echt gekeurd worden, maar als dat voor u makkelijker is, dat kan dat tegenwoordig ook in Spanje’
Enfin alles is toen goedgekomen en dat zal ook nu wel weer zo zijn maar toch... dat zijn zo van die stekeligheden...
En dat bij de grens aanmelden dat kon dus ook niet omdat de auto geen geldige APK heeft. Gelukkig hebben we wel de garage afspraak staan dus we gaan gewoon... wat moeten we anders?
Ondertussen hebben we dus wel van Zweden naar Noorwegen naar Zweden naar Denemarken naar Duitsland en naar Aalsmeer gereden en heb ik trouw bij elke grens ons paspoort bij de hand gehouden, maar mijn handen zijn de enige die ze vasthielden, we zijn niet èèn keer gecontroleerd!


Reisfeiten
* 6 landen
* 7500 kilometer
* 6 maanden coronaonderbreking

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Veilig thuis. Dank weer voor alle leuke verslagen en prachtige fotoos.

Marjatta 2020-10-25 22:37:51

Welkom thuis. Zonder Algemene Paspoort Kontrole.

Gert 2020-10-26 08:37:33

Wat was het weer een geweldig reisverslag. Echt genieten was het. Maar nu weer veilig thuis. X

Trudy 2020-10-26 10:06:02

Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn in Coronaland waar iedereen een mening heeft over wat er allemaal niet fout gedaan wordt ! Dankjewel voor de mooie verhalen en de prachtige foto’s.

Jan Berkelaar 2020-10-26 10:46:50

Welkom thuis wanneer gaan jullie weer? Gr.Huig en Annie.

Annie 2020-10-26 11:04:34

Welkom terug in Nederland. Met de monddoekjes zijn jullie al geconfronteerd in Duitsland. Hopelijk kunnen jullie je weer snel aanpassen aan de regeltjes hier. Leuk om de kinderen van Nanette te zien. Bekende koppies. Bedankt voor de verslagen. Groetjes Marjan

Marjan 2020-10-26 12:45:15

Alweer een in alle opzichten speciale reis. Ook dit komplete reisverslag wil ik weer hebben. Kijk er alvast naar uit om jullie reis dan weer achter elkaar uit te lezen. Hoop jullie binnen niet al te lange tijd weer eens te ontmoeten. Groetjes

Frans 2020-10-26 13:02:12

Weer genoten van je verslag en foto’s, Rietje.

Jopie 2020-10-27 20:08:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.