Van Route 66 naar Elvis

Verenigde Staten, Santa Fe

Onderweg naar Santa Fé kwamen we door het plaatsje Golden waar we door grote uithangborden werden uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de goudmijn en zo gezegd zo gedaan, blijkt dat we uitgerekend op die plaats 'de burgemeester' van Golden treffen!
Hij vertelde ons hóe blij hij is als er post in zijn brievenbus zit en of we als we terug zijn in Europa misschien een kaart willen sturen?!
Bij deze aan jullie allemaal zijn adres, hoe leuk zou het zijn als hij niet één maar meerdere kaarten zou krijgen!
Vanaf Santa Fe reden we tot Oklahoma op Route 66, en vroegen ons af .... is dat nou alles? De foto's die we gemaakt hebben is dan ook alles wat het is.... een kleine 1000 km met een enkele keer een plaats waarvan je denkt 'ja das nou route 66' Gelukkig zijn we hier niet voor gekomen en wij zouden het ook niemand aanraden wel te doen.
Omdat de oude route 66 nagenoeg niet meer bestaat moet je zelf uitzoeken hoe die liep en welke wegnummers van de meestal uit 6 banen bestaande snelweg, vroeger route 66 waren.
In Oklahoma zijn we naar het monument geweest van de Oklahoma bombing in 1995, erg indrukwekkend! Een gebouw van 9 verdiepingen weggevaagd door een extremist. De restanten van de muren hebben ze laten staan en daarbinnen staan 9 rijen met 168 grote en kleine stoeltjes, voor elk van de 9 verdiepingen die het gebouw had en in die rij dan de grote en kleine stoeltjes voor het aantal volwassenen of kinderen die op die verdieping zijn omgekomen.
Na een ommetje langs wat winery's (met de nodige proeverijtjes) kwamen we in Memphis, een leuke stad om wat rond te lopen.
Onze volgende overnachtingsplaats was op de Graceland camping waar we gister de mansion en de musea van Elvis Presley hebben bekeken, het huis was leuk om te zien, maar de verschillende musea, 1 voor zijn kleding, 1 voor zijn auto's, 1 voor de fims waarin hij gespeeld heeft, hallen voor zijn gouden en platina platen.... voor alles een museum.... het duizelde ons, een beetje tè veel Elvis....

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat indrukwekkend dat monument van Oklahoma

Marjatta 2017-10-01 21:36:24

Die zonsondergang 😍 Lijkt wel bijna op noorderlicht ❤️

Karlijn 2017-10-03 09:16:35

weer mooi .

Silly me. 2017-10-06 02:44:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.