Om de brandhaarden....

Canada, Prince George

In Prince George werd al snel duidelijk dat het er niet beter op geworden is in British Columbia.
Er woeden zo'n 150 'wild fires' dat kan gebeuren omdat het behoorlijk waait en de bosbranden zich in de enorme droogte gemakkelijk uitbreiden. Onze route moest dus verlegd worden. Vanaf hier merkten we steeds meer van de branden, de rook waar we doorheen gingen werd ondanks dat we er zo'n 100 km omheen moesten, steeds dikker.
Wells Gray National Park was een extraatje waar we vanwege onze omleiding langs kwamen, het is een park met veel watervallen.
In Kamloops was het op z'n ergst, het leek wel een zonsverduistering!
De luchtvervuiling krijgt hier officieel een cijfer 9 (10 is het hoogst)
Vandaar konden we weer terug naar onze oorspronkelijke route, de Sea to Sky Highway.
Een omweg van een paar honderd kilometer is natuurlijk geen vergelijk met wat de mensen hier voor hun kiezen krijgen, het slaat op keel en ogen en mensen met astmatische aandoeningen hebben een lastige tijd! En wat te denken van alle mensen die moeten evacueren? We hebben het gezien, die wonen in Motels en hun hebben en houden ligt in de kofferbak.
De weg loopt hier min of meer door een vallei waardoor we wat minder last van de rook hebben, maar het blijft steeds zichtbaar.
Op deze weg vonden we een kampeerplekje te mooi om waar te zijn.... dat was het ook, we zijn gevlucht vanwege horzels, vliegen, muggen en allerlei ander stekend en zoemend ongedierte!
In Vancouver hebben we genoten van Stanley Park, we hebben er heerlijk gefietst, een mooie stad.
We zijn even naar een Fiat garage gegaan omdat we graag wilden dat de remmen even nagekeken zouden worden, we hebben meerdere keren stenen in de remblokken gehad op alle gravelwegen. Het personeel liep
uit.... 'look... it's a Ducato...!'
Alleen op plaatjes gezien en nu live in de garage! Maar remmen nakijken? Nee groter als fiat 500 kunnen wij niet aan.
Onze volgende stop was Chilliwack waar we bekenden hebben opgezocht, die wisten dan gelukkig wel een geschikte garage!
Vandaag onze laatste trip door Canada, we hebben de dag afgesloten in het Osoyoos Lake, veel toeristen hier omdat het water zo lekker warm is, met 23 graden het warmste meer van Canada. In deze omgeving wordt ook veel fruit geteeld.
Morgen nog Christina Lake en dan de grens over, terug naar de USA, dan hebben we ondertussen 22.000 km gereden.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Nannet 2017-08-07 08:39:23

Veel bekende plaatsen roepen weer herinneringen op. Heel leuk. De rook komt ook zeer bekend voor , we hebben er dagen doorheen gereden. Erg jammer maar haast onvermijdelijk. Vancouver is boeiend en al die natuur , het houdt niet op en verveeld nooit. groetjes L&M

Leo & Marja 2017-08-07 09:53:21

Wat vervelend al die brandhaarden en rook. Gelukkig nu er voorbij? Bij het prachtige plekje toch addertje onder het gras. Hopenlijk met goede remmen nog heel veel veilige kilometers! Wij gaan vandaag terug naar huis. Groetjes en tot ziens! Jan en Houkje

Jan & Houkje 2017-08-10 21:27:05

wat groots is Gods schepping toch En angstig die branden Zwemmen in zo een groots meer is nog eens wat anders dan in de poel. Fijn dat jullie zo genieten voorzichtig aan en doe geen dingen die ik ook niet zou doen. groet van mij jmcsparnaaij@gmail.com

jeannette 2017-08-11 12:04:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.