De spannende afronding

Verenigde Staten, Bird in Hand

De laatste weken waren alles behalve saai.
Na het vertrek van Peter en Kim waren we voor ons gevoel in de 'afrondende fase', maar er stond nog van alles te gebeuren.
Op Piet's verlanglijstje stond het afvinken van Manhattan dus met de nav helemaal ingesteld, dachten wij, kon ons niets gebeuren
Door Pennsylvania en langs cakeboss Carlo in Hoboken reden we naar New York. Bij de Holland tunnel werden we terug gestuurd, gasflessen? Nee die mogen de tunnel niet in, een omweg van 50 kilometer was het gevolg. Eenmaal in Manhattan eerst een foto van de camper, langs Stuyvesant highschool over Broadway naar de haven waar de ferry naar Staten island ligt.
Terwijl we daar stonden kwamen ons van alle kanten sirenes tegemoet, en wel in zo'n hoeveelheid dat we zo wel aanvoelden dat er iets echt niet in de haak was en we besloten de stad te verlaten. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, de halve stad was al afgezet en de wegen die nog open waren liepen in no time helemaal dicht.... Achteraf blijkt dat we op een haar na de terroristische aanslag bij de Stuyvesant highschoolin New York hebben gemist.
We zijn de volgende dag met de trein terug gegaan naar de stad, we hadden nog te weinig gezien.
Door de prachtig gekleurde bossen van Massachusetts, Vermont en New Hampshire terug naar Shapleigh Maine waar de reis begon en van daaruit nog een uitstapje gemaakt naar Augusta waar we op de parkeerplaats van Walmart zouden overnachten.
Na nog wat laatste boodschapjes te hebben gedaan zaten we klaar voor een slaapmutsje toen er van alle kanten zwaailichten en sirenes onze richting op kwamen, wat nou weer?
Een telefoontje naar Sylvia in Shapleigh leverde de nodige informatie...... een schietpartij......
Vrijdag 11 November ging de camper terug naar de haven in Portland... 'Ohh zet daar maar neer, zitten de sleutels erin?' Dat was een beetje raar idee, dit was het afgelopen half jaar ons huis, ons hele hebben en houwen zit erin, hoe weten we dat hij in Rotterdam aankomt over twee weken? 'Ohhh als u dat wilt geef ik wel een reçuutje'
Zaterdag vierden we met Syl en Ken nog hun verjaardagen en Zondag zat het er dan echt op, uit ontbijten, donuts halen en naar Boston,
WE GAAN NAAR HUIS!
Er zal nog 1 pindatje komen waarin we wat statistieken gaan bijhouden en zien of de camper heelhuids is overgekomen, maar tot zover, alle lof voor Eimskip die alles goed en soepeltjes voor ons heeft geregeld!

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Welkom thuis!

Nannet 2017-11-17 16:10:22

mooie reis hoor!

Timo 2017-11-17 19:50:51

Wat een afsluiting van een fantastische reis. Zo ongeveer alles meegemaakt wat je maar beleven kunt! Blij dat jullie weer behouden terug zijn!

Frans 2017-11-17 20:36:07

Jullie hebben weer veel gezien en meegemaakt, bedankt voor de mooie foto's en verhalen. Nu lekker weer NL.

Ben en Anneke 2017-11-17 20:45:16

Fijn als jullie weer heelhuids thuis zijn na zo'n geweldige reis. Het is maar goed dat jullie veel in verslagen hebben vastgelegd anders is het niet meer terug te halen met zoveel indrukken en belevenissen. Leuk om Sylvia en Ken weer eens te zien. Als jullie weer geacclimatiseerd zijn moeten we afspreken om bij te kletsen.

Jan Berkelaar 2017-11-17 22:41:24

woow wat ging die tijd hard zeg... en jullie zijn echt niks te kort gekomen aan avontuur thats for sure. glad you made it home safe now is nog de vraag of de camper het gaat halen

Silly me. 2017-11-18 03:34:30

Dat wordt vast weer een prachtig fotoboek ! Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn ! 💋

Tjetty 2017-11-18 09:29:44

Wat een prachtige reis. Ik heb genoten van jullie verslagen en foto's.

Jopie 2017-11-18 20:51:17

Wat een geweldige reis. Fijn dat jullie weer veilig in Aalsmeer zijn. Ik heb gesmuld van jullie verhalen en prachtige fotoos.

Marjatta 2017-11-19 18:15:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.