Fjordenroute

Noorwegen, Rindal

Het loopt allemaal een beetje anders dan gebruikelijk, neem alleen al de voorbereidingen...
Er gaan altijd maanden van bedenken en opzoeken aan vooraf. Het begint met een goede kaart kopen, ik weet het, het is misschien ouderwets maar ik vind het prettig werken met een uitgespreide kaart op tafel en een laptop ernaast. De kaarten van Reise know how zijn bij mij favoriet, watervast scheurvast en alle bijzondere punten worden aangegeven.
Die zoek ik allemaal op en markeer ze op de kaart en zo ontstaat dan vanzelf een route met alles wat we al dan niet gaan bekijken.
Toen we thuiskwamen in verband met covid lag de route nog in de camper, die was al uitgestippeld voor we vertrokken.
Al snel bleek dat het hele corona gebeuren niet na een paar weken over was en dat Rusland zou gaan afvallen en dus werd een nieuwe route bedacht, ditmaal met behulp van google maps.
Door Finland naar Helsinki om daar op de boot te gaan naar Polen. Maar Polen ging dicht...
Door Noorwegen naar Kristiansand en met de boot naar Denemarken. Maar Denemarken sloot de poorten, en mag je alleen nog doorkruisen om thuis te komen, doorrijden dus.
Door Zweden en dan van Malmö naar Kiel. De minst wenselijke route omdat het grootste gedeelte van Zweden bestaat uit bos en meer bos.....
‘Weet je wat we doen? We zien wel wat de mogelijkheden zijn, als we eerst maar weer die camper terug vinden!’
Dat was Piet’s idee en zo gezegd zo gedaan.
Eenmaal in Zweden hoorden we dat je vanuit het Noorden gewoon nog Noorwegen in kunt rijden maar dat er voor mensen niet wonend in Lapland een quarantaineplicht van 10 dagen is.
Dus zonder voorbereiding en met quarantaineplicht zijn we aangekomen in Noorwegen.
Ondertussen zijn de nieuwe plannen gemaakt, zit de quarantaine erop en rijden we langs de mooiste plekjes.
Een paar plaatsen waren we in Maart al geweest, dat zag er in de winter heel anders uit dan in de herfst!
In Lom maakten we kennis met een Nederlands echtpaar dat we al meerdere keren waren tegengekomen en net als wij de camper pakt en reist dat het een lieve lust is. Met hen hebben we koffie gedronken bij de Bakeriet in Lom die het lekkerste gebak van Noorwegen schijnt te hebben. Ik zeg schijnt want toen we hier in Maart waren was de keuze gering en vandaag was de taart op ‘u heeft ook niet gereserveerd’ zo lekker is het dus....
Fjordenland is schitterend!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hoi Rietje en Piet, Het blijft altijd spannend en interessant met jullie! Voor de foto’s heb ik maar 2 woorden: Prachtig prachtig!!!

Frans 2020-10-11 23:31:34

Wow

Marjatta 2020-10-11 23:55:33

Weer prachtige foto’s en een leuk verhaal. Je kan wel een boek gaan schrijven. Op diverse plaatsen zijn wij ook geweest, het blijft een prachtig land. Goede reis verder en geniet ze. Dat heb ik vaker gehoord Jan! Ga jij het dan aan de man brengen?

Jan Berkelaar 2020-10-12 09:40:20

Fijn dat jullie weer op weg konden gaan. Gaat het goed met je enkel Rietje? De foto’s zien er weer prachtig uit en je verhaal leest weer heerlijk weg. Goede reis en veel plezier. Gaat goed hoor, ik kan nog niet alles, maar langzaam aan en niet te ver gaat prima. We kunnen gerust de tijd nemen als ik de berichten uit NL mag geloven! Groetjes Rietje

Jopie 2020-10-12 13:19:14

Heerlijk verslag weer! X

Nannet 2020-10-12 14:07:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.