Xi'an

China, Xian Shi

We hebben er weer bijna 400 km opzitten!
Het gaat goed met ons, Piet voelt zich prima, moet alleen 'even' leren wat rustiger aan te doen, en we voelen ons nog wat onwennig in onze nieuwe rol.
Piet navigeert, en ik rijdt, en alletwee zouden we willen ruilen, maar dat gaat nu even niet.
Nou ja, als dat het ergste is dan kunnen we dus met gemak zeggen " geen probleem, we doen het gewoon"
Gisteravond zijn we naar een theater voorstelling geweest, en nu gaan we weer op weg ... De volgende 325 km!

zondag 09 augustus 2015 Xining Shi, China

'Als jullie thuiskomen en vertellen dat je in Kum Bum bent geweest maar niet in de tempel, dan verklaren ze jullie voor gek!'
Nou bij deze dan, want wij doen niet mee aan dit circus: Souvenirtjes, eet-tentjes, en vooral ... veel geld verdienen. Met een Lamaïstisch leven lijkt het niet veel te maken te hebben.
De afgelopen dagen hebben we doorgebracht op het Tibetaans plateau, echt prachtig, het continue veranderende landschap, hoge rode bergen en groene 'alpen'weides', de Tibetaanse cultuur. Maar ook, omdat we op hoogte zitten, de koelere temperatuur. Piet's gezondheid die steeds wat beter wordt, je hoort ons niet klagen!
We hebben in Lambrang een Lamaïstisch klooster bezocht, je ziet daarvan een foto van een 'schilderij' van boter gemaakt, we zijn op bezoek geweest bij een Tibetaanse nomaden familie en vandaag nemen we hier afscheid van de Himalaya.
Trouwens, je kunt je afvragen wat hier nou werkelijk de toeristische trekpleister is, komen die mensen wel voor het klooster ( wat één van de bekendste van China is)?!
Terwijl ik schrijf kijken er continue mensen naar binnen,
toen ik net buiten liep kwamen ze ' even voelen'
Er worden foto's gemaakt, stiekem gewezen en gegiecheld,
automobilisten toeteren en steken hun duim op!
Je kunt je afvragen wie ons voor gek verklaart, want wie heeft er nou eigenlijk van Kum Bum gehoord?!


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Flink van je Rietje om de rol,over te nemen in zo'n land.Maar anders konden jullie naar huis. Gelukkig goed afgelopen met Piet,ik,heb dat ook alverschilende keren gehad en gaat nog steeds goed. Goeie reis verder gr.van ons.

Annie 2015-08-05 10:15:40

Ja, dat was even schrikken. Gelukkig zijn jullie moedig en optimistisch al blijft voorzichtigheid geboden. Ik geniet met jullie mee van dat bijzondere land, China. Wens jullie verder een voorspoedige reis.

Cobus 2015-08-05 10:28:40

Heerlijk die foto's van het Chinese leven! Leuk om dat weer te zien. Brengt veel herinneringen terug. Succes met rijden Rietje! En papa met navigeren ? You can do it!

Kim 2015-08-05 10:33:35

Gelukkig is ie niet zo zwaar geladen Riet ? you can do it! Paar van die bekers lossen. ? Zien jullie de rest van het gezelschap nog wel? Prachtige kleuren die voorstelling, zeg. Ik kan niet alles openen, geen wifi in Frankrijk, ga ik thuis doen. Geniet en rustig aan!

Astrid 2015-08-05 17:37:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.