Canadian Rockies tot Watson Lake

Canada, Alberta

Bij Radium Hot Springs wilden we lekker baden en in bed stappen.... het liep iets anders....
De Hot Springs bleken een zwembad, maar, zo zei de badmeester, er zit niet zo heel veel chloor in. Niet wat wij in ons hoofd hadden. De plek waar we wilden overnachten was gesloten, dus we laten Radium Hot Springs achter ons en rijden door naar een volgend plekje waar we dan zouden kunnen slapen.
Langs de weg staan borden te knipperen dat er beren gesignaleerd zijn, Piet vind dat geen probleem, de deur zit dicht vannacht, maar ik voel me er niet lekker bij... Rijdt maar liever een stukje door, better safe than sorry!
Na een half uurtje komen we langs een prachtig plekje, waar binnen korte tijd een vrachtwagen zich bij ons voegt en de chauffeur bij ons aan de koffie zit.
Ja... zo zegt hij... ik had al eerder willen stoppen maar de beren hè, no way you want to stop there, ze staan bij je binnen voor je wakker bent!
Banff en Jasper National Park zijn prachtig, indrukwekkende bergen en azuurblauwe meren en overal weer waarschuwingen voor beren.
Daarna eindeloze kilometers op weg naar Alaska. Beren, Bisons, allerlei soorten herten en geiten, we hebben meer wilde dieren gezien dan je in de dierentuin op een dag kan zien, bij wijze van spreken dan.
Overnachten deden we bij een verlaten Shellstation, de hele avond reed de sheriff op en neer dus daar stonden we veilig.
Gister dan toch een Hot Spring gevonden die aan onze verwachtingen voldeed, heerlijk maar zó hot!! Langer als een half uurtje was het niet uit te houden, maar we zijn weer helemaal schoongeweekt.
Watson Lake is één van de weinige plaatsen die je langs de Alaska High Way tegenkomt, in 1944 voelde een soldaat zich daar zo eenzaam dat hij besloot een bordje met zijn woonplaats aan een boom
te spijkeren, het gevolg is zichtbaar, Eindhoven hebben we er tussen zien hangen, maar een Aalsmeerbordje hadden wij niet bij ons.
Vandaag de laatste etappe naar Whitehorse waar we Jan en Houkje hopen te ontmoeten over een paar dagen.
Beren hebben we ondertussen zoveel gezien onderweg dat we hebben afgesproken alleen nog te stoppen voor een beer die zalm staat te vissen in de rivier!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Waaaauuuuuw!! Wel een beetje jammer dat Piet z'n Borat zwempak niet aan heeft hoor 😜😜

Karlijn 2017-07-04 17:55:00

Piet in de Hot Spring?? Avontuur en mooie natuur, wat wil je nog meer?!

Frans 2017-07-04 19:00:37

De mooiste reis 💗

Nannet 2017-07-04 19:16:23

overweldigend

marjatta 2017-07-04 20:54:09

Never to many bears... are you kidding.

Silly me.. 2017-07-05 01:52:48

Wat een mooie plaatjes, super.

Martien 2017-07-05 07:58:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.