Truckers op pad...

Nederland, Nieuwkoop

Verleden jaar waren we in Albanië en hebben geholpen bij het lossen van de truck en gezien hóe nodig de bedden kleding en andere zaken, die wij niet goed genoeg meer vinden, daar nodig zijn.
We hebben ons aangemeld als vrijwilligers om te rijden en toen we in IJsland waren kwam de vraag of we beschikbaar waren voor deze reis.
En zo rijden we nu dus op de autostrada van Italië.
We zijn na een uitgebreide briefing maandagmiddag vertrokken met het idee dat we tijd genoeg zouden hebben om de tolweg in Italië te vermijden een mooie rit over de via nationale.
Nu kunnen we zeggen gelúkkig zijn we op tijd vertrokken want het vrachtverkeer op de Brennerpas was hopeloos. We hebben er urén stilgestaan.
En dat brengt dan weer heel andere problemen mee....
Kijk Piet loopt om de auto en plast waar hij staan kan, voor mij ligt dat iets onhandiger....
We hadden daar van te voren al over nagedacht en besloten onze piepkleine porta potti mee te nemen, maar die kan echt niet de hele dag hier voorin staan daar is gewoon de ruimte niet voor.
Waar een wil is (lees drang) is een weg en zo is een yoghurtemmertje nu omgedoopt tot noodtoilet.
We redden ons verder heel best in de truck.
We slapen in een stapelbedje, er is een koellade, een waterkoker, een koffieapparaatje, een magnetron en voldoende kastjes.
En vandaag is het dus doorrijden geblazen, rekening houdend met rij-en rusttijden en over de tolweg zien dat we toch nog op tijd komen voor de boot naar Durres.
Dat wordt nog een avontuur waar ik volgende keer verslag over ga doen, de papierwinkel om een vrachtwagen met hulpgoederen Albanië in te krijgen, we zijn gewaarschuwd dat het in Albanië niet allemaal even efficiënt gaat!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Zo is alles wat jullie ondernemen een avontuur! Knap hoor en ik ben trots en gelukkig jullie te kennen.

Frans 2019-09-19 11:59:21

Wat een uitdaging en weer heel anders als relaxed met je camper. Geweldig dat jullie dit kunnen en mogen doen. Hele veilige reis.

Marjatta 2019-09-19 13:08:15

Wat? Geen foto van dat handige emmertje? 😂😉

Karlijn 2019-09-19 15:24:43

Haha, dat dacht ik ook Karlijn =) Maar zo te zien toch een prachtige route

Kim 2019-09-20 07:43:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.