Sierra Nevada

Verenigde Staten, Las Vegas

Zoals gezegd begonnen we deze keer bij Yosemite, dat was boven verwachting mooi.
Over de Tioga pas naar Bodie een Ghosttown, een oud bewaard gebleven mijnstadje waar heel veel goud vandaan is gehaald en vervolgens leeg en verlaten achterbleef.
Langs mount Withney, de hoogste berg van Californië kwamen we in Death Valley. Daar verwachtten we hitte en zand...
De hitte dat klopt wel, al hadden wij geluk, het was 'slechts' 45 graden.
En dat zand, ja dat is er, maar veel en veel meer dan dat, mooie door erosie gekleurde bergen, diepe ravijnen, we hebben onze ogen uitgekeken.
En dan na al die stilte en ruimte kom je in Las Vegas. De middag hebben we gebruikt om te zwemmen en 's avonds zijn we naar 'the strip' ,zoals de straat met alle casino's genoemd wordt, gegaan.
Die kunnen we afvinken, gauw door, geen plek waar wij blij van worden, drukte, herrie en benauwd.
We parkeren bij Walmart en denken daar de volgende morgen vroeg te vertrekken, maar dat liep anders.
Toen we ons klaarmaakten om naar bed te gaan stopte er een auto van de beveiliging om te vertellen dat het in Vegas bij Walmart niet is toegestaan te overnachten, die kennen we, zo kwamen we in Anchorage in de takelwagen terecht dus aankleden en rijden, buiten de stad vonden we een prima plek op een overnachtingsplaats voor vrachtwagens.
Voor we naar st. George gaan rijden we door de Valley of Fire lekker nog even gezwommen in lake Mead en vervolgens naar st. George waar we uit eten zijn gegaan met Jan en Berber, vrienden die helemaal toevallig precies nu op familiebezoek zijn in Utah, na het eten bij de camper op de parkeerplaats bij het winkelcentrum de stoeltjes uitgeklapt en met een lekker wijntje erbij gezellig bijgepraat.
'You are so lucky' was de reaktie van de familie van Jan en Berber, 'je bent hier in mormonenland, dat is verboden, daar kun je voor opgepakt worden.
Goed dat we dat niet wisten, want wat wàs het gezellig!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Prachtige foto,s weer. De Upper Falls in Yosemite daar ben ik met de kids naar boven geklommen waar het water over de rand komt. Leuk met Fam. Nagtegaal. Fijne reis verder Las Vegas de wereld op z.n kop. Gekkenhuis.

Jan Berkelaar 2017-09-18 08:47:53

Wat weer een heel ander landschap. Prachtig

Marjatta 2017-09-18 19:10:52

Weer ons fotoboek erbij en onze herinneringen van dit stukje Amerika herbeleefd. Geweldig......

Jopie 2017-09-18 22:04:51

Het houd gewoon niet op en wat leuk dat jullie toevallig Jan en Berber daar gezien hebben. its a small world right. Safe travels

Silly me. 2017-09-20 00:20:08
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.