Beijing

China, Beijing

Daar zit ik dan, als koningin wuif ik links en rechts naar het enthousiaste publiek dat zwaait en foto's maakt, terwijl mijn chauffeur me veilig door Beijing rijdt.
Het zit er weer op in de stad, we verlaten Beijing om richting Xi'an te gaan waar het Terra Cotta leger ons opwacht.
We hebben genoten van Beijing, vooral fietsen, dat is super hier, brede fietspaden waar vooral elektrische scootertjes rijden. Gewone fietsen en riksja's zijn jammer genoeg een uitstervend ras.
Beijing... Met 14 miljoen inwoners niet eens de grootste stad van China.
Onze Chineese gids is een verhaal op zich! 'Hallo bite sehr, danke sehr' zo begint elke zin.
Een lang gekoesterde wens van Piet is in vervulling gegaan, een stokje met vers geroosterde schorpioentjes van de markt heeft hij met smaak gegeten!
Wat jammer was is de temperatuur, tussen de 35 en 40 graden, met een luchtvochtigheid van 75 / 80% was het zelfs voor onze gids errúg benauwd!
Het Plein van de Hemelse vrede, de verboden stad, het zomerpaleis, de Hemelstempel de Chinese Muur, we hebben het allemaal met de excursiebus of op de fiets bezocht, maar het leukst vinden wij toch de kleine straatjes waar mensen buiten zitten met een spelletje, de kleine achteraf marktjes, kortom daar waar het dagelijks leven zich afspeelt.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

He, geen foto's deze keer? Dan hebben we nog wat te goed ;-) Goede reis naar het Terra cotta leger! Have fun.

Kim 2015-07-28 07:54:04

Uwe majesteit, Wat geniet ik van uw werkelijk prachtige verslag! Ik hoop dat uw pols geen blesure heeft opgelopen van al dat wuiven. Weest u voorzichtig bij het terra cotta leger? Geen slapende soldaten wakker maken he? Hoogachtend, Karlijn

Karlijn 2015-07-28 08:22:43

Foto's volgen nog!

Rietje 2015-07-28 09:20:40

Wat een mooie verhalen schrijf je toch mam en wat fijn dat jullie samen dromen laten uitkomen! Goede reis maar weer en ook ik kan niet wachten om de foto's te zien. xxxx

Nannet en co 2015-07-28 09:32:41

Zijne koninklijke hoogheid, Hare Majesteit, De topattracties in Beijing zijn natuurlijk geweldig maar ik ben het met U eens dat confrontatie met het leven in de Hutongs ook een belevenis is. Dat u, zoals gewoonlijk, hoofdzakelijk pracht en praal bewondert dat wist ik. Maar dat U, als Koninklijk paar ook aandacht wilde besteden aan het klootjesvolk in de volksbuurten stemt mij tevreden. Ik hoop dat Uw persfotograaf het SD-kaartje niet is kwijtgeraakt en dat hij alsnog een paar mooie foto's op de site zal zetten. Hoogheden, ik wens u nog een voorspoedige reis.

Cobus 2015-07-28 12:01:29

Waar smaakt schorpioen naar ? misschien importeren ? en de reis terug verdienen.? Wat jullie zien en beleven genieten we van mee, maar dan vanuit onze luie stoel Cobus is iemand die de reis een paar jaar geleden per trein gedaan heeft naar (Beijing) en hij vindt het geweldig om jullie te volgen.

Jan en Ria 2015-07-28 13:44:20

Ja! Vanuit Ulrum (voor de kids ook al heel ver) de foto's bekijken! X

Nannet 2015-07-30 18:44:41

Mooie foto's ☺ en wat een prachtige borstbeelden van jullie!

heidi 2015-07-30 19:00:53

Like !

Timo 2015-07-31 12:56:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.