Het verste punt !

China, Qinhuangdao Shi

Verder als hier gaan we niet deze reis, als we onze reis vervolgen komen we weer dichter bij huis.
We hebben 13.700 km gereden dus qua kilometers zijn we nog niet op de helft.
Ondertussen hebben we Binnen-Mongolië achter ons gelaten, wat een prachtige streek!
Er wonen veel boeren, er wordt volop mais, aardappelen, kool en nog vele andere groenten verbouwd.
Daar genieten we van, heerlijk, na Mongolië waar je nauwelijks aan verse groenten kunt komen geniet ik ervan om 's avonds weer verse groenten te koken.
Groenten en fruit hebben we op de markt gehaald, vlees toch maar niet, je weet maar nooit met die gevoelige Hollandse magen van ons. Piet gaat in Beejing vers vlees op de markt eten.
We staan 2 km van het begin van de Chinese Muur, morgen stappen we op de fiets en gaan we het goed bekijken, dat gaat goed hier, China is een fietsland!
Het verkeer is hier is chaotisch, maar beheerst. Iedereen zou de regels moeten kennen, zeker als je een rijbewijs hebt, maar dat wordt op geheel eigen wijze geïnterpreteerd, wie het grootst is mag eerst. Boffen wij even!
Toch komen we nog veel groter tegen, een vrachtwagen geladen met 18 bestelbusjes bijvoorbeeld

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Jeee dat ziet er wel gezellig uit allemaal na die woestijn. Kun je daar nergens Babi Pangang kant en klaar kopen? :) Dat is zo doorbakken, daar leeft geen bacterie meer op. Kan me voorstellen dat je naar groente en vers snakt op een gegeven moment. Benieuwd naar de muur....

Astrid 2015-07-23 16:41:34

Zo gaaf! Dat weggetje met die rotswanden!! Wauw

Karlijn 2015-07-24 12:57:01

Ja, dit is een andere wereld. Niet vergelijken, maar beleven. Geweldig. Geweldig ook zo'n kapper. Geen gezeur van; wassen, watergolven, effe föhnen, een beetje gel? Nee recht, toe recht aan. Haar inkorten, een beetje bij praten en wegwezen. Ook makkelijk als het waait, hoeven ze niets op te ruimen. Nog heel vel plezier.

Cobus 2015-07-25 11:14:01

Met pijn in het hart volgen we dit gedeelte van jullie prachtige reis. We genieten steeds van Rietjes schrijftalent, de verhalen zijn prachtig en de foto's ook. We zijn nieuwsgierig naar de maag van Piet, heel dapper dat hij de spiesjes op de markt van Peking gegeten heeft. We hebben vernomen dat het nog lekker was ook!

Ben en Anneke 2015-07-25 11:17:40

Eindelijk weer even de foto's bekeken en verslagen gelezen , geweldig Rietje , dat we het zo mee mogen beleven ! Zijn jullie ook bij die kapper geweest ? xx

Tjetty 2015-08-16 16:46:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.