Jiayuguan

China, Jiayuguan Shi

Stonden we op 22 Juli aan het begin van de muur, vandaag staan we aan het
einde.
We hebben een paar dagen achter de rug waarin we veel hebben gereden, maar ook prachtige dingen hebben gezien, waarvan jullie kunnen meegenieten omdat Ben en Anneke ook deze keer weer hun medewerking verlenen door de foto's te plaatsen!
Ook de belangstelling van de Chinezen voor de langneuzen gaat onverminderd door, soms houden we de deur even dicht, gewoon even geen zin in pottenkijkers, en dat kun je gerust letterlijk nemen, want als we buiten eten komen ze gewoon om de tafel staan en bestuderen wat er op het bord ligt en dat we dat zonder ongelukken met mes en vork naar binnen werken!
We hebben op prachtige plekjes gestaan, zoals aan het Qinghai meer, het grootste zoutwatermeer van China op een hoogte van 3000 meter, in de bergen, en vannacht dus aan het eind van de muur.
We hebben hoge bergpassen gereden en ik vond het zelfs leuk om te doen!
Morgen rijden we 450 km om uiteindelijk aan te komen in de Taklamakan woestijn, dan is het weer voorbij met de koele berglucht!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Dag Rietje en Piet. Wij zijn weer thuis van onze reis naar het hoge Noorden. Wel niet zoveel kilometers als jullie maar in 5 weken toch 9548 km. Mooie reis gehad maar geen mooi weer. Jullie beleven wat, hopelijk gaat het met Piet beter. Het is wel goed voor je rijervaring Rietje. Leuk om te lezen al die indrukken en ervaringen die jullie opdoen. Goede reis verder en groetjes van Houkje en Jan

Jan Berkelaar 2015-08-14 19:37:33

Waarom zie ik die foto's niet dan?!

Nannet 2015-08-14 20:07:51

Jullie kunnen ook op zijn minst die karbonade met stokjes naar binnen werken... 's lands wijs, 's lands eer, moet pure horror voor ze zijn die vorken..

Astrid 2015-08-14 20:22:00

Hahaha astrid ?

Karlijn 2015-08-15 11:09:10

Prachtige foto's weer !

Tjetty 2015-08-16 17:08:54

Ziet er prachtig uit! Lijkt me wel lastig om de verkeersborden te ontcijferen, maar goed...... follow the leader ;-)

Marianne 2015-08-16 18:26:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.