Een dagje Rome.

Italië, Roma

Na een goede nachtrust, een goed ontbijtje met verse broodjes en de Italiaanse zoetigheden, Aafke moet er nog wel aan wennen, eerst maar uitzoeken wat we gaan doen. Het heeft weinig zin om maar wat raak te lopen. Uiteindelijk wordt het een rondje via wat bezienswaardigheden en doen we de 'details' nog wel een andere keer. Wat in het vat zit, verzuurt niet, denk ik dan maar. Beiden hebben we er geen zin in om een uur of zo in een rij te gaan staan, voor we ergens naar binnen kunnen. De tijd is toch al beperkt.

Na de lange droge periode en de regen van gisteravond hangt er zo'n typische muffe stadslucht in de straten.... De straten zijn in ieder geval weer 'schoon', de lucht is geklaard, het zonnetje schijnt en het is prima weer om door de stad te banjeren.

Eerst lopen we naar de villa Borghese en het aanliggende park. Het is op deze doordeweekse dag redelijk rustig. Voor het museum hadden we beter vooraf kaarten kunnen bestellen. Ter lering voor een volgende keer en ik vind het eigenlijk wel prima, gewoon een beetje keuvelend door het park en weer een beetje wennen aan elkaar....alhoewel ik niet het gevoel heb dat dat een probleem zou zijn. Ik weet dat we elkaar bijna vijf maanden niet hebben gezien, maar het voelt goed en vertrouwd. Ik ben een bofkont.........

Inmiddels is de bewolking toegenomen en wanneer we vanaf een terras uitzicht hebben over de stad zien we dat donkere wolkenluchten vanuit het zuidwesten de stad naderen. Een fascinerend gezicht, hoe de donkergrijs bijna groenachtige bewolking zich over de stad uitbreidt met af en toe een bliksemschicht. We besluiten om snel af te dalen naar de stad en ergens een plekje te zoeken waar we koffie kunnen drinken en een broodje eten, cq. schuilen. We zitten amper vijf minuten of het barst los. Met bakken komt het naar beneden en de straten spoelen schoon. De mensen die eerst nog buiten op het terras zaten, komen nu toch maar snel naar binnen. Na een klein uurtje wordt het wat minder en we wagen het er maar op.....dat valt dus tegen, want de druppels worden er niet minder om. Hoppend via portiekjes, portalen en winkeltjes gaan we zoekend naar een bushalte, om richting ons B&B te gaan, totdat we een winkeltje passeren waar ze ook parapluus verkopen. Gelukkig maar, zo kunnen we toch nog wat van de stad zien en gaan we richting het Vaticaan.

In het pas geopende centrum voor pelgrims haal ik dan de Vaticaan stempel, de laatste voor in mijn pelgrimspaspoort naar Rome en tevens de eerste voor onze 'wandeling' naar Firenze. Ook een foto momentje met de door Aafke geprepareerde welkomsvlag. Om veiligheidsredenen mogen er binnen geen foto's worden gemaakt.....Aafke was te snel 😀 en dus toch! Helaas is de Friezenkerk al dicht als we daar aankomen, een beetje balen want de rondleiding had ons wel interessant geleken. Een volgende keer dan maar en in de rij gaan staan voor de St Pieter met dit weer...laat maar.

We lopen met onze regenschermen richting het centrum om onderweg ergens wat te lunchen. Na even 'zoeken', alleen is toch makkelijker 😄, maar minder gezellig, een knus plekje gevonden. Lekkere wijn, heerlijke hapjes en een leuke bediening, helemaal goed. Als we opstappen, is het droog geworden en klaart het toch nog op. We besluiten om ons geplande rondje via het Colosseum alsnog af te maken. Via het Forta Romano en het Colosseum lopen we naar het B&B. Wijnand heeft weleens gekscherend gezegd dat het oude stadsdeel van Rome één grote opgraving is. Ik moet dat helaas toegeven..., maar nog steeds wel interessant.

Op de kamer aangekomen, bereiden we de dag van morgen voor en besluit ik om wat spullen te dumpen, de tent (die hadden we nog voor Aafke haar Tasmanië reis gekocht) en de versleten schoenen die me al heel wat kilometers hebben 'gedragen', slik......mijn inmiddels vertrouwde maatjes.

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat het dageljks bijhouden van mijn blog nu een stuk lastiger is dan toen ik alleen was.....

Tijdens het lopen langs de Via Francigena zullen we veelal op locaties voor pelrims slapen. Internet....????

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoi Jan en Aafke, alle begrip dat het verslaan van het avontuur minder prio heeft. Wel weer met veel plezier het verslag gelezen. Ik blijf met regelmaat de site johntube checken op nieuwe verslagen. De zomer is nu hier echt op zijn eind al is het nog steeds lekker weer. Komende maandag krijg ik mij nieuwe klas. 14 leerlingen waarvan 5 meiden die allemaal over anderhalf jaar naar de KM willen. Altijd weer spannend. Groetjes uit Middelburg. John

John van Zee 2016-09-17 21:01:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.