Dieptepunt of 'Top op zijn kop' ?

Italië, Liguria

Was zij gisteren laat, vanochtend is zij te vroeg, maar mijn rug heb ik zelf al gewassen 😜😉. Met de restanten van de inkopen van gisteren en de amandel koekjes, die Wijnand voor me had meegenomen, heb ik volgens de Italiaanse norm nog een uitgebreid ontbijt genoten. Ik moet het er maar mee doen. Mijn laatste gebakken of gekookt eitje is alweer enige tijd geleden 😒.

Als ik het gehucht uitloop, ben ik opnieuw verwonderd dat er tussen de restanten van oudere huizen er zo'n fraaie locatie is als de Rifugio waarin ik mijn onderkomen had. Net buiten het gehucht zijn twee mannen al druk bezig in hun moestuintjes. Het 'weer' is goed en nu nog aangenaam, zelfs een beetje fris. Door een natuurgebied loop ik via een wandelpad verder. Het strijklicht van de opkomende zon maakt het landschap nog mooier, en wat een stilte....

Ik strijk nog maar eens een lus in de route van de AVML glad en na een half uurtje begin ik aan de afdaling naar Borzonasca. Over een rustige beschaduwde weg, die langs de beboste berg door enkele dorpjes geleidelijk naar beneden kronkelt. Voor het eind van de ochtend ben ik in het stadje op 138 m msl, een dieptepuntje, en ga eerst wat inkopen doen en dan ergens wat drinken. Een kop koffie en een simpele versnapering. Echt trek heb ik nog niet en voor onderweg heb ik nog wel wat bij me.

Na een uurtje is het tijd om weer verder te gaan, met de 17 km van vanochtend ben ik op de helft en dat geldt ook voor het putje waar ik in zit, moet toch bijna 1000 m omhoog, dus dat wordt rustig dieselen. De zon staat heerlijk hoog en met mijn hoedje op loop ik dan toch nog in de schaduw 😄. Uiteindelijk valt het wel mee, want ook hier voldoende bomen en hoe hoger ik kom, ook nog eens een verkoelend briesje. Niets te klagen dus.

Rustig stappend omhoog, langs een enkel dorpje, 'vliegen' de hoogtemeters voorbij. Na onderweg nog 2 van die gele energiepillen weggewerkt te hebben en een korte pauze, ben ik om vier uur boven. Hier heb ik uitzicht over het dal en zie ik aan de andere kant de beboste helling waar ik vanochtend langs ben afgedaald... Nog 3 km over de bergrug langs de weg naar Passo del Bocco en het gelijknamige rifugio.

Helaas is het rifugio vol met een grote groep gehandicapten die hier een paar dagen doorbrengen. Er wordt druk gebeld en ik kan in een 'agriturismo' terecht, in Santa Maria, 7 km verder in het dal, slik..... Valt mee want we, een jong Duits stel is ook net aangekomen, worden opgehaald.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Geweldig die verhalen Jan. Als je net zo loopt als je schrijft dan moet het je redelijk goed afgaan. Vandaag gaat ook de vietdaagse in Nijmegen van start. Hoe lang ben jij al onderweg? Een maand of drie? Ik ga ervan uit dat ook jij

Ed Frieser 2016-07-19 10:13:03

Sorry drukte per ongeluk op plaatsen! Enfin, wat ik wilde zeggen is dat ik hoop dat ook jij bij het Foro Romano je grote bossen Gladiolen zult ontvangen. Gladiatoren zullen je in elk geval welkom heten die nu eens voor de verandering met jouw op de foto willen! 😂 Maar zover is het nog niet. Even doorzetten Jan. Je gaat als een (Romeinse) speer. Groet vanuit een warmer wordend Limburg.

Ed Frieser 2016-07-19 10:18:18

Hallo Jan, we lezen jouw verhalen nog steeds met veel plezier en belangstelling. Nu vroeg ik mij af hoef je in deze periode nooit een keer naar de kapper? Of moet ik je misschien vergelijken met een vos, je verliest vanzelf je haren, maar nooit je streken haha. Nog veel wandelplezier en groeten uit Zeeland.

Rinca Minnema 2016-07-19 18:18:41

hoi jan, je blijft enthousiast. zak je nog niet naar de kust? of is dat te gemakkelijk lopen. grapje. de natuur is prachtig en de foto's zijn nog steeds erg mooi. wijnand als inbreker heb je hem zeker ingefluisterd en aafke de stuipen op het lijf gejaagd. groeten ook van gerda en klaas

jannaco en bram 2016-07-21 10:48:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.